ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Θέσεις ερευνητών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet
 

 

Αθήνα 22.2.2012, 14:03

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει 16 θέσεις Ερευνητών Α' και Β' που θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου (15 Μαρτίου 2012 - 30 Ιουνίου 2012), στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση».

Οι Ερευνητές που εντάσσονται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής παρακολουθούν ένα 2ωρο σεμινάριο ανά δεκαπέντε ημέρες και συμμετέχουν, ανάλογα με τις γνώσεις και τυχόν εμπειρία τους, σε μία από τις εξής ερευνητικές ομάδες: 1) Ελληνική Εξωτερική και Ευρωπαϊκή Πολιτική και 2) Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, οι Ερευνητές που θα επιλεγούν για την κάθε ερευνητική ομάδα θα κληθούν:
1. Να παρακολουθούν ενεργά και ανελλιπώς ένα δίωρο σεμινάριο ανά δεκαπέντε ημέρες (συνήθως Δευτέρα και ώρα 15.00-17.00).
2. Να προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους με τουλάχιστον 20ωρη μελέτη και έρευνα την εβδομάδα παρουσιάζοντας ανά δεκαπέντε ημέρες δείγματα προόδου πρωτότυπης έρευνας με συγγραφή και παρουσίαση σύντομων papers που θα αξιολογούνται.
3. Να συμμετέχουν σε άλλες συναντήσεις ή δημόσιες εκδηλώσεις που τους υποδεικνύονται για συμπλήρωση των γνώσεών τους.
4. Να υποβάλουν μια ερευνητική εργασία (9.000 λέξεων) ή να εξεταστούν σε τεστ πολλαπλών απαντήσεων στο τέλος της περιόδου.

Επισημαίνεται ότι, λόγω του χρόνου που απαιτείται για την προετοιμασία, προτιμώνται συνήθως οι μη εργαζόμενοι. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα αυτό απαλλάσσονται από την καταβολή των διδάκτρων (300 €). Όσοι δεν επιλεγούν και καταταχθούν στους επιλαχόντες μπορούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα από την αρχή, εφόσον όμως καταβάλουν το ποσό των διδάκτρων (300 €) και μέχρι 4 ερευνητές κατά ανώτατο όριο σε κάθε Πρόγραμμα.

Οι ερευνητές Α΄ και Β΄ θα λαμβάνουν υλικό και καθοδήγηση για βασικές πηγές, θα έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονική βάση, όπου συμπεριλαμβάνονται τα κυριότερα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο τέλος της εξάμηνης εκπαίδευσής τους και εφόσον ανταποκριθούν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις τους, θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα. Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς την έρευνά τους ή την τελική εξέταση (τεστ πολλαπλών απαντήσεων), θα λάβουν Πιστοποιητικό (Certificate).

Προσόντα
Τα απαραίτητα προσόντα συμμετοχής είναι:
1. Διδακτορικό (για Ερευνητές Α') ή Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών (για Ερευνητές Β') σε συναφές επιστημονικό αντικείμενο (από αναγνωρισμένα ΑΕΙ) και καλή γνώση των διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων.
2. Πολύ καλή γνώση χρήσης του διαδικτύου για έρευνα (απαραίτητη η κατοχή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και η δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο).
3. Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Θα συνεκτιμηθούν γνώσεις και άλλων γλωσσών.
4. Ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις ενός Κέντρου Αριστείας.

Την επιστημονική διεύθυνση του προγράμματος έχει ο Καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, Πρόεδρος του Κέντρου, ο οποίος πλαισιώνεται από ειδικευμένους διδάσκοντες και έμπειρους ερευνητές.

Υποψηφιότητες
Για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ειδικής Αίτησης Συμμετοχής (θα τη βρείτε στο συνημμένο αρχείο) και η ηλεκτρονική αποστολή της, συνοδευόμενη από Βιογραφικό Σημείωμα, στη διεύθυνση
jmcenter-athens@pspa.uoa.gr, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14.00 ακριβώς. Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 210-7220508 και 210-7212732, ώρες 13.00-15.00. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το site το Κέντρου: http://www.jmc.pspa.uoa.gr.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την αίτηση.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η αίτηση (αρχείο doc 167 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved