ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παραμένει το αδιέξοδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αθήνα 4.12.2013, 23:4

Παραμένει το αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια και ιδίως στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά και την σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με την Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπροσώπους Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων των οκτώ Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε και πάλι ότι η διαθεσιμότητα υπηρετεί τον εθνικό στόχο του εξορθολογισμού του Δημοσίου και κάλεσε τους καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο.

Αργά το απόγευμα βολές κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνη εξαπέλυσε το Συμβούλιο του Ιδρύματος, με μακροσκελή, ανοικτή επιστολή του προς την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σε αυτήν αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι τον κάλεσε επανειλημμένα να προστατεύσει τους άξιους υπαλλήλους του Ιδρύματος, απαραίτητους για τη λειτουργία του,  και να διαφυλάξει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές διαδικασίες και το κύρος του θεσμού και ότι πρωταγωνίστησε σε ανεύθυνες ενέργειες που είχαν πολύ σοβαρό κόστος τόσο για τους φοιτητές, όσο και για το διδακτικό προσωπικό που έβλαψαν το έργο και το κύρος του Ιδρύματος και οι οποίες περιγράφονται στην εκτενή ανακοίνωση του Συμβουλίου της 5ης/11/2013. Στην επιστολή γίνεται ειδική αναφορά και στην οικονομική διαχείριση του Ιδρύματος.

Νωρίτερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών τάχθηκε ομόφωνα κατά της παραπομπής του κ. Πελεγρίνη στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. 

Εντονότατες επικρίσεις κατά του πρύτανη διατύπωσε η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Σε ανάρτησή της στο Facebook με τίτλο «η ύβρις ενός επικίνδυνου Πρύτανη», τον κατηγορεί για ευθεία προσβολή θεσμών και προσώπων, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει απαράδεκτους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα της παιδείας.

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, καταγράφεται αναστολή των καταλήψεων στις σχολές των Ναυπηγών και Τοπογράφων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο οποίο λειτουργούν πλέον οι έξι από τις εννέα σχολές.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved