ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οι προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας το 2014

Αθήνα 7.12.2013, 19:46

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας για το 2014 παρουσίασε ο επικεφαλής υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στη Βουλή επι του προϋπολογισμού του 2014.

Οι σημαντικότερες από αυτές είναι οι εξής:
- Αντιστοίχιση όλων των τίτλων του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και η απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλες τις ειδικότητες ώστε να εναρμονιστούν σπουδές και αγορά εργασίας. Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση που λιμνάζει επί δεκαετίες.
- Ολοκλήρωση της αξιολόγησης όλων των σχολικών εγχειριδίων από μηδενικής βάσεως και ο επανακαθορισμός της διδακτέας ύλης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. 
- Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή, στην οποία πέρυσι διπλασιάσθηκε ο αριθμός των απασχολούμενων εκπαιδευτικών.
- Νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία, στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης της κυβέρνησης να συνδέσει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τα Ερευνητικά Ινστιτούτα και την παραγωγή.

Επιπλέον, προγραμματίζονται οι ακόλουθες ενέργειες:
- Ολοκλήρωση και εγκατάσταση σε όλα τα σχολεία διαδραστικών πινάκων και υπολογιστών.
- Ολοκλήρωση των πληροφοριακών συστημάτων για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και τη δημοσιονομική διαχείριση με στόχο τη διαφάνεια. 
- Καθιέρωση ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τις προμήθειες όλων των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων και Οργανισμών του υπουργείου.

«Η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η δημόσια και δωρεάν παιδεία», τόνισε ο υπουργός. «Και δημόσια και δωρεάν παιδεία σημαίνει ελεύθερη, ανεμπόδιστη και καθολική προσφορά γνώσης, δεξιοτήτων και ευκαιριών για όλους τους Έλληνες, μια εθνική παιδεία που οδηγεί στην αρετή, μια εθνική παιδεία που οδηγεί στην αγωγή και μια εκπαίδευση που παρέχει μάθηση δίνοντας στα Ελληνόπουλα ευκαιρίες προκοπής και ευημερίας», κατέληξε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved