ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ξεκινάει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως

Αθήνα 15.1.2014, 22:21

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εναρκτήρια Ημερίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη των Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Κληρικών και των Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας», παρουσία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ΒΆ.

Το Ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο με το νόμο 4115/2013, αποτελεί το μοναδικό φορέα παροχής πιστοποιημένης επιμόρφωσης σε θέματα ποιμαντικής και λειτουργεί με σκοπό την επιμόρφωση των εν ενεργεία και των προς χειροτονία κληρικών, αλλά και των λαϊκών στελεχών. Παράλληλα, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείο Παιδείας "Έκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" εντάχθηκε η πράξη "Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της εκκλησίας", διαμέσου του οποίου το Ίδρυμα ενισχύθηκε με 220.000 ευρώ.

«Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες απαιτήσεις της διακονίας του σύγχρονου κόσμου και την ανάγκη ανταπόκρισης σε όλο και πιο σύνθετα και περιπλοκότερα αιτήματα του ανθρώπου που δοκιμάζεται καθημερινά από ποικίλους πειρασμούς, ηθικά διλήμματα και πρακτικές δυσκολίες, έχουμε χρέος να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό των ποιμένων», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αρβανιτόπουλος.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved