ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
H ηλικιακή κατανομή δασκάλων και νηπιαγωγών στα δημόσια σχολεία
 

Αθήνα 2.3.2016, 16:43

Αρκετά γερασμένο ηλικιακά είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε αντίθεση με αυτό της Πρωτοβάθμιας που φαίνεται πιό... ισορροπημένο, σύμφωνα με δημοσίευμα του υπουργείου Παιδείας (πίνακες στο συνημμένο αρχείο). 

Στην Πρωτοβάθμια υπάρχει σχετικά ικανοποιητικό πλήθος μονίμων εκπαιδευτικών σε νεαρές ηλικίες σε αντίθεση με τη Δευτεροβάθμια.

Η ηλικιακή μέση τιμή όλων των υπηρετούντων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια είναι 43,4 έτη όταν το αντίστοιχο νούμερο για τη Δευτεροβάθμια είναι 48 έτη. Η ηλικιακή μέση τιμή των μόνιμων στην Πρωτοβάθμια είναι 45,6 έτη, ενώ στη Δευτεροβάθμια η μέση τιμή αγγίζει τα 49 έτη. Ενδιαφέρον έχουν επιμέρους στοιχεία για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς.

Νηπιαγωγοί
Στα δημόσια νηπιαγωγεία υπηρετούν 11.662 νηπιαγωγοί με το 99% εξ αυτών να είναι γυναίκες. Παράλληλα στους πίνακες αναπληρωτών έχουν ενταχθεί 2.436 αναπληρωτές με προϋπηρεσία και 8.224 χωρίς προϋπηρεσία.

Η ηλικιακή μέση τιμή των μονίμων νηπιαγωγών είναι τα 44,7 έτη, η αντίστοιχη τιμή αναπληρωτών με προϋπηρεσία είναι τα 35,2 έτη και των αναπληρωτών χωρίς προϋπηρεσία τα 28 έτη. Οι πρώτοι 1000 αναπληρωτές στον πίνακα με προϋπηρεσία έχουν μέση τιμή 36,2 έτη.

Το 98% των μονίμων νηπιαγωγών υπηρετεί στην Περιφέρεια που επιθυμεί.

Δάσκαλοι
Οι αναπληρωτές δάσκαλοι είναι νεότεροι των αναπληρωτών νηπιαγωγών. Η ηλικιακή μέση τιμή των 2.000 πρώτων αναπληρωτών είναι τα 29,6 έτη ενώ η μέση τιμή ηλικίας αναπληρωτών με προϋπηρεσία είναι τα 28,8 έτη. Οι αναπληρωτές χωρίς προϋπηρεσία έχουν μέση ηλικία 24,7 έτη.

Όσον αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στην ειδικότητα των δασκάλων η μέση τιμή είναι τα 45,7 έτη. Στους δασκάλους οι γυναίκες αποτελούν το 70% του διδακτικού προσωπικού και οι άνδρες το 30%.

Στους δασκάλους το 97.5% των μονίμων υπηρετεί στην Περιφέρεια που επιθυμεί.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πίνακες με στοιχεία.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Statistiska-232016.gif

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved