ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεργασία ελληνικών και γαλλικών σχολείων

Αθήνα 12.5.2016, 16:45

Συνεργασία ελληνικών και γαλλικών σχολείων προβλέπει η Γαλλο-Ελληνική Διακήρυξης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για το μέλλον, που υπογράφηκε στην Αθήνα, στις 23 Οκτωβρίου 2015 από τον Πρόεδρο της Γαλλίας François Hollande και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Γαλλία του υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας και μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη της Ακαδημίας Παρισίων κ. François Weil, αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προαχθεί η συνεργασία μεταξύ σχολείων όλων των βαθμίδων και κατηγοριών της Αττικής και της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού. 

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2016 ακολούθησε επίσκεψη γαλλικής αντιπροσωπείας της Ακαδημίας Παρισίων αποτελούμενης από στελέχη της Ακαδημίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με σχολεία της Αττικής και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Σε συνέχεια των παραπάνω θα πραγματοποιηθεί, από την Τετάρτη 11 Μαΐου και ως το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, δεύτερη επίσκεψη εκπροσώπων της Ακαδημίας των Παρισίων στην Αθήνα. Η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από διοικητικά στελέχη της Ακαδημίας και διευθυντές σχολείων των Παρισίων ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο Πρύτανης της Ακαδημίας κ.  François Weil.

Την Πέμπτη 12 Μαΐου θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση των διευθυντών των γαλλικών και ελληνικών σχολείων που θα συνεργαστούν και μετά θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα ελληνικά σχολεία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι διευθυντές θα συζητήσουν πιθανούς τρόπους συνεργασίας και θα καταρτίσουν το πλάνο δράσης για την επόμενη σχολική χρονιά. Στην παρούσα φάση τα ελληνικά σχολεία που θα συνεργαστούν με αντίστοιχα γαλλικά είναι 7, από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης . Στόχος είναι η άμεση αύξηση του αριθμού των σχολείων στα 20. 

Όλη η προσπάθεια θα επισφαγισθεί με την υπογραφή συμφωνιών αφενός μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Αττικής και της Ακαδημίας Παρισίων και αφετέρου μεταξύ  σχολείων της Αττικής και του Παρισιού. Η υπογραφή των συμφωνιών θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαΐου στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, στις 12.00.


ΠΙΝΑΚΑΣ
Τα σχολεία που θα συνεργαστούν 

ΕΠΑΛ ΑΓ. Αναργύρων - Λύκειο Marcel Deprez
Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία - Ecole polyvalente d’application Boursault
Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ελληνικού - Γυμνάσιο Guillaume Budé
Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων - Λύκειο Condorcet
2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών - Λύκειο Charlemagne
Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης - Γυμνάσιο Marie Curie
Μουσικό Λύκειο Παλλήνης - Λύκειο Georges Brassens


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved