ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Περισσότεροι από 2.000 μαθητές Λυκείου βρήκαν «Ανοικτές Πύλες» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Proslipsis.gr | Αθήνα 6.11.2018, 20:27

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις Σχολές και τα Τμήματα του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της ημέρας «Ανοικτών Πυλών» στο ΕΚΠΑ, που υλοποιήθηκε και αυτή τη χρονιά, την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου.

Η ημέρα «Ανοικτών Πυλών» καθιερώθηκε το 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την επίσκεψη μαθητών του Λυκείου στις Σχολές και Τμήματά του Ιδρύματος. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η βέλτιστη ενημέρωση των μαθητών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους. 

Κατά την ημέρα αυτή, οι Σχολές και τα Τμήματα του ΕΚΠΑ υποδέχθηκαν τους μαθητές - και αυριανούς φοιτητές, συνοδεία των καθηγητών τους, μετά την κράτηση θέσεων σε προκαθορισμένη ώρα, για δίωρες ξεναγήσεις. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τη συνδρομή του καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, καθώς και εθελοντών φοιτητών, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το επιστημονικό αντικείμενο της Σχολής/Τμήματος, τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες, επισκέφθηκαν τους ακαδημαϊκούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, μουσεία) και παρακολούθησαν άλλες δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαμόρφωσε κάθε Σχολή/Τμήμα.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό των επισκέψεων ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε Σχολής/Τμήματος λειτούργησε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ που επέτρεψε την κράτηση θέσεων από τους καθηγητές των Σχολείων σε συγκεκριμένο δίωρο, με δήλωση του συνολικού αριθμού μαθητών/τριών τους που επιθυμούν να επισκεφθούν επιμέρους Σχολές/Τμήματα του ΕΚΠΑ.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη της COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved