ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Την κάρτα διαφορετικότητας της ΕΕ υιοθέτησε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Proslipsis.gr | Αθήνα 01.06.2022, 19:06

Σε μία υψηλού συμβολισμού κίνηση, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή υιοθέτησε τις αρχές και τις αξίες της Χάρτας Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που προχώρησε σε μία τέτοια πρωτοβουλία.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Χασιώτη παρουσία σημαντικού αριθμού της κοινότητας της Σχολής. 

Η Χάρτα αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ από το 2004 και στην Ελλάδα από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) από το 2019. Στην Ελλάδα η Χάρτα υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων.

«Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας αποτελεί προστιθέμενη αξία», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΑΝ, Σταύρος Μηλιώνης. «Η διαφορετικότητα είναι στη φύση μας. Όταν ανακατεύουμε πράγματα διαφορετικά μεταξύ τους, το αποτέλεσμα είναι πάντα πιο δυνατό. Είμαστε δυνατοί και επιβιώνουμε, επειδή είμαστε διαφορετικοί», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale.

Η έννοια της διαφορετικότητας αναφέρεται στη συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικά γενετικά ή επίκτητα χαρακτηριστικά. Η διαχείριση της διαφορετικότητας σε εργασιακό περιβάλλον είναι η συστηματική πρακτική ενός οργανισμού να αναγνωρίζει και να σέβεται τη διαφορετικότητά του ανθρώπινου δυναμικού του και να επιδιώκει την προαγωγή της με στόχο τον συνδυασμό και την αποτελεσματική αξιοποίηση της μοναδικότητας του κάθε ατόμου. Οι βασικοί πυλώνες που συνιστούν τη διαφορετικότητα είναι: το φύλο, η ηλικία, η φυλή (χρώμα), η αναπηρία (χρόνια πάθηση), η εθνική (εθνοτική) καταγωγή και ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved