ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Eμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ

Proslipsis.gr | Αθήνα 02.06.2022, 21:30

H εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης ήταν το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και της Υπουργού Καινοτομίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ισραήλ Orit Farkash Hacohen, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Θανάση Κυριαζή, σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μετά το πέρας της συνάντησης εκδόθηκε το ακόλουθο κοινό ανακοινωθέν, που συνυπογράφουν οι δύο Υπουργοί και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως:

«Κοινό ανακοινωθέν των Υπουργών 
Καινοτομίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ισραήλ Orit Farkash Hacohen, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη 
και Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως:

Με θεμέλιο τις υπάρχουσες συνεργασίες των δυναμικών οικοσυστημάτων των δύο χωρών στους τομείς των επιχειρήσεων, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης, ανακοινώνουμε την αναβάθμιση της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία και την εκπαίδευση.

Συμφωνήσαμε να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τις υφιστάμενες  συμφωνίες σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται Horizon Europe και PRIMA, και να δημιουργήσουμε κοινές ομάδες εργασίας για την υλοποίηση σχεδίων που υποστηρίζουν τη συνεχή  ανάπτυξη και επιτυχία των εκπαιδευτικών, επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρηματιών μας και βοηθούν start-up και πανεπιστημιακές spin-off να μεγαλώσουν σε στρατηγικούς τομείς.
Στους νευραλγικούς τομείς της συνεργασίας μας συγκαταλέγονται το κλίμα, οι τεχνολογίες υγείας (health and medical tech), η αγροτεχνολογία (agro-tech), οι τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας (ICT), η ψηφιοποίηση, οι τεχνολογίες νερού  και πολλοί ακόμη.

Μέσω αυτής της εταιρικής σχέσης θα διευκολύνουμε την εμφάνιση περισσότερων εμπορικών ευκαιριών για καινοτομίες που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών μας, ενισχύοντας τόσο την ελληνική όσο και την ισραηλινή οικονομία και δημιουργώντας θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας.

Η πρόοδος που ανακοινώνουμε σήμερα εδράζεται στη δύναμη της ιστορικής και μοναδικής Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved