ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
9.553 θέσεις σπουδών στις σχολές ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ (29/5/08)


Αθήνα 29.5.2008
Ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2008 η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το σχολικό έτος 2008 - 2009.

Στις συνολικά 53 Σχολές σε όλη την Ελλάδα θα εισαχθούν 9.553 μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας άνω των 16 ετών, για εκπαίδευση σε 41 ειδικότητες.

Οι ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ προσφέρουν στους σπουδαστές εκπαίδευση (μαθητεία), πρακτική άσκηση στο χώρο δουλειάς και πτυχίο ειδικότητας που κατοχυρώνει επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου ΙΙΙ. Πρόκειται δηλαδή για συνδυασμό κατάρτισης και προϋπηρεσίας πάνω στο αντικείμενο δουλειάς. Η εργασία είναι με αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη. Ταυτόχρονα οι σπουδαστές λαμβάνουν δωρεάν βιβλία και βοηθήματα, επίδομα στέγασης και σίτισης για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους, καθώς και αναβολή στράτευσης.

Το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών των ΕΠΑΣ περιλαμβάνει 41 ειδικότητες υψηλής ζήτησης, που εξασφαλίζουν στους αποφοίτους των ΕΠΑΣ άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Αίτηση για εγγραφή στις ΕΠΑΣ μπορούν να υποβάλουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί τα έτη 1985 έως και 1992 και οι οποίοι κατέχουν ενδεικτικό, τουλάχιστον Α’ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου.

Η επιλογή των μαθητών που θα γίνουν δεκτοί για εγγραφή στις ΕΠΑΣ, θα γίνει με το βαθμό του τίτλου σπουδών, που υποβάλουν (απολυτηρίου Α Τάξης ή άλλου), καθώς και με κοινωνικά κριτήρια.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008, στις Γραμματείες των ΕΠΑΣ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Στις Σχολές στις οποίες ο αριθμός των εισακτέων δεν θα έχει συμπληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, η υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved