ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στυλιανίδης: "Μεταπτυχιακά με εξωστρέφεια" (3/6/08)


Αθήνα 3.6.2008, 18:56
Το επικείμενο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ενθαρρύνει την εξωστρέφεια  και τη συνεργασία των ελληνικών δημοσίων ΑΕΙ με ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και συγχρόνως αποθαρρύνει τη συνεργασία των ξένων ιδρυμάτων με ελληνικά κέντρα ελευθέρων σπουδών.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την οποία και ενημέρωσε για το "δεύτερο κύκλο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης", όπως είπε, μέρος της οποίας αποτελεί και το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χρηματοδότηση των προγραμμάτων θα γίνεται με ευρωπαϊκούς και κρατικούς πόρους, αλλά και με δίδακτρα, τα οποία θα τίθενται κατά την κρίση του κάθε ΑΕΙ. Αποδεκτές θα γίνονται και χορηγίες ιδιωτών "στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της συνεργασίας των ιδρυμάτων με την αγορά και την αγορά εργασίας".

"Η κυβέρνηση επενδύει στην ποιότητα και οργανώνει καλύτερα τους μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών σε όλη τη χώρα, για να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στη νέα γενιά", συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

"Εάν οι σημερινές εξαγγελίες για τα μεταπτυχιακά έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και ποιο, αυτό  θα κριθεί όταν λάβουμε γνώση του νομοσχεδίου", δήλωσε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει: "Το νομοσχέδιο εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση καθώς προβλέπει δίδακτρα, εμπεδώνει τη στρατηγική της Μπολόνια μέσα από τη διάσπαση των σπουδών σε δυο κύκλους, την υποτίμηση των πτυχίων και την υποβάθμισή τους σε τρίχρονα μπάτσελορ των πανεπιστημίων του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και την άμεση παρέμβαση των επιχειρήσεων".
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved