ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σύσταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή προς το παράρτημα του European University (24/6/08)


Αθήνα 24.6.2008, 14:19
Στη δημοσιοποίηση της σύστασης που απηύθυνε προς το παράρτημα του European University - Center for Management Studies στην Αθήνα (οδός Βασ. Κωνσταντίνου 2 και Σταδίου 1), ύστερα από την άρνηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος να επιστρέψει σε φοιτήτρια που αποφάσισε να διακόψει τις σπουδές της ποσόν 5.558 ευρώ, που αντιστοιχεί σε δίδακτρα που καταβλήθηκαν για μη παρασχεθείσες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, προχώρησε ο εκτελών χρέη Συνηγόρου του Καταναλωτή, αναπληρωτής Συνήγορος κ. Γιώργος Δίελλας.

Ύστερα από τη μελέτη των στοιχείων της υπόθεσης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υποχρέωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος να προβεί στην άμεση επιστροφή του ποσού αυτού έχει θεμέλιό της τη διάταξη του άρθρου 873 του Αστικού Κώδικα, από τη στιγμή που ανάμεσα στο ίδρυμα και τη φοιτήτρια καταρτίστηκε σύμβαση αναγνώρισης χρέους και δημιουργήθηκε η νόμιμη αξίωση της καταγγέλλουσας φοιτήτριας για την επιστροφή των χρημάτων που αχρεωστήτως κατέβαλε ως έξοδα για σπουδαστικά δίδακτρα.

Η αθέτηση της συμφωνίας εκ μέρους του εκπαιδευτικού ιδρύματος υπονομεύει την ανάγκη εξυπηρέτησης της ασφάλειας και της ταχύτητας των σύγχρονων συναλλαγών, οι οποίες -ενόψει της ροής και έκτασης της συναλλακτικής ζωής- απαιτούν βεβαιότητα της εκκαθάρισης των δημιουργουμένων έννομων σχέσεων χωρίς αμφισβητήσεις ή προσκόμματα.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved