ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επαγγελματικά δικαιώματα αποκτούν απόφοιτοι των ΑΕΙ. Μετονομασίες τμημάτων (26/6/08)


Αθήνα 26.6.2008, 15:24
Με αρκετή καθυστέρηση το υπουργείο Παιδείας προχωρεί στην κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ενώ επιφέρει και αλλαγές στην ονομασία ορισμένων τμημάτων ΑΕΙ.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβούλιου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) εγκρίθηκε η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων:
1. των πτυχιούχων Τμημάτων Χημείας
2. των πτυχιούχων Τμημάτων Κοινωνιολογίας
3. των πτυχιούχων Τμημάτων Βιολογίας
4. των πτυχιούχων του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
5. των πτυχιούχων των Προγραμμάτων Σπουδών «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» και «Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου
6. των πτυχιούχων της κατεύθυνσης Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
7. των πτυχιούχων του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Προσοχή: Με νεότερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας δεν συμπεριλαμβάνει τους πτυχιούχους των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αναφέρονταν στην πρώτη ανακοίνωση).
8. των πτυχιούχων των Τμημάτων α) Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και β) Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
9. των πτυχιούχων των Τμημάτων α) Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, β) Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση το ΣΑΠΕ θα προχωρήσει στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος Μοριακής  Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και στη μετονομασία του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Επίσης, εγκρίθηκε η μετονομασία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών και του Τμήματος Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Τμήματα ΤΕΙ
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΑΠΕ εγκρίθηκε η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των ακολούθων τμημάτων ΤΕΙ:
1. Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών
2. Γεωργικής Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων
3. Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου
4. Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
5. Αρχιτεκτονικής Τοπίου
6. Οικολογίας και Περιβάλλοντος
7. Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων
8. Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων

Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση το ΣΑΤΕ θα προχωρήσει στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων.

Προεδρικά διατάγματα
Η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των παραπάνω πτυχιούχων θα γίνει με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία θα αρχίσουν να εκδίδονται σταδιακά από το προσεχές διάστημα.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved