ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Α. Διαμαντοπούλου: "Ύποπτη διάταξη στην απόφαση για τα κολέγια" 3/12/08


Αθήνα 3.12.2008, 18:12
Απαράδεκτη και ύποπτη χαρακτήρισε την πρώτη παράγραφο της απόφασης του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία "τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών προσφέρουν κατάρτιση σε τομείς που δεν παρέχονται στα εγκεκριμένα προγράμματα των κολεγίων", η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

"Ο υπουργός Παιδείας νομοθέτησε και εξέδωσε την απόφαση χωρίς καμία διαδικασία κοινωνικού διαλόγου, χωρίς καμία μελέτη για τις συνέπειες των επιπτώσεών της στους πολίτες και την οικονομία και, με επιλογές που, κατά κανόνα, υποστηρίζουν μεγάλες ιδιωτικές δομές. Τόσο ο περίφημος νόμος για τα Κολέγια, ο οποίος στην ουσία αφορά μόνο τα συνεργαζόμενα με τα Πανεπιστήμια ΚΕΣ, όσο και η υπουργική απόφαση, δημιουργούν σύγχυση και αδιέξοδα, οικονομικά και κοινωνικά, στον χώρο της άτυπης εκπαίδευσης", αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία παράλληλα καλεί τον υπουργό Παιδείας να οργανώσει άμεσα κοινωνικό διάλογο, που θα λάβει υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες που καλύπτει η άτυπη εκπαίδευση, την υπάρχουσα διαμορφωμένη κατάσταση, τα ιδιαίτερα προβλήματα των 5.000 επιχειρήσεων και των 40.000 εργαζομένων σε αυτά και, κυρίως, την ανάγκη ασφαλούς και ποιοτικής κατάρτισης των νέων, αλλά και ενηλίκων πολιτών, που επιλέγουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους την άτυπη κατάρτιση.

Οι δηλώσεις τις κ. Διαμαντοπούλου έγιναν μετά από την συζήτηση στα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ υπομνήματος που της επέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΠΕΚΕΣ) κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στις 25 Νοεμβρίου 2008. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν, εκτός από την κ. Διαμαντοπούλου, ο εισηγητής του ΚΤΕ Παιδείας κ. Μιχάλης Παντούλας και η Γραμματέας του Τομέα Παιδείας κ. Θάλεια Δραγώνα.

Η ΠΕΚΕΣ είναι συλλογική οργάνωση που εκπροσωπεί 5.000 Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών σε όλη την Ελλάδα, τα οποία πραγματοποιούν άτυπη κατάρτιση χωρίς να παρέχουν πτυχία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved