ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΣΑμεΑ: "Συστράτευση" για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία 15/7/09


Αθήνα 15.7.2009, 22:12
Πρόσκληση στους φορείς του αναπηρικού κινήματος για δυναμική παρέμβαση σε τοπικό επίπεδο ώστε κανένα παιδί με αναπηρία να μην μείνει εκτός σχολείου τον Σεπτέμβριο, απευθύνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η ΕΣΑμεΑ καλεί κάθε φορέα, σε κάθε γωνιά της χώρας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αναδειχθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα των μαθητών με αναπηρία, είτε έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσβασιμότητας, είτε τη στελέχωση των ειδικών σχολείων, την έλλειψη κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, κτλ, ώστε εν συνεχεία να ασκηθεί πίεση και σε τοπικό επίπεδο για την άμεση επίλυσή τους και την άρση του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία από το αγαθό της εκπαίδευσης.

"Το αναπηρικό κίνημα της χώρας λέει ένα ηχηρό «όχι» στον αποκλεισμό και στην άνιση μεταχείριση. Η σχολική χρονιά πρέπει να αρχίσει την ίδια μέρα για όλους τους μαθητές", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ΕΣΑμεΑ, με το σύνθημα "η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία είναι υπόθεση όλων μας", απέστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο για το φλέγον ζήτημα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved