ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Υπουργείο Παιδείας: Σύννομη η εγκύκλιος για την εκκλησιαστική εκπαίδευση 24/7/09


Αθήνα 24.7.2009, 22:41
Το περιεχόμενο της εγκυκλίου της Διεύθυνσης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου για το σχολικό έτος 2009-2010, είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και την εκπαιδευτική νομοθεσία και σκοπό έχει την έγκαιρη και πληρέστερη προετοιμασία του επικειμένου σχολικού έτους.

Τα παραπάνω ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας προσθέτοντας ότι η εγκύκλιος "ενισχύει την αυτοδυναμία των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, αφού διευρύνει τις αρμοδιότητες των επιχωρίων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών να αποφασίζουν τελικά οι ίδιοι για την ενδεχόμενη εγγραφή μαθητριών στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια, εφόσον υπάρξουν σχετικές αιτήσεις. Κατά συνέπεια, ουδεμία πρόθεση εκ μέρους του υπουργείου υπάρχει για την μεταβολή του χαρακτήρα των εκκλησιαστικών σχολείων, αλλά αντίθετα, εναπόκειται στην δικαιοδοσία του επιχωρίου Μητροπολίτη εάν το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο ή Λύκειο θα παραμείνει αμιγές αρρένων ή μεικτό σχολείο".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved