ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες Ρυθμίσεις Επιστροφή    
Εγκύκλιος για εταιρείες ασφαλείας και συνεργεία καθαριότητας Δημοσίου (9/5/06)


Αθήνα 9.5.2006, 08:10
Eγκύκλιο σχετική με το περιεχόμενο των συμβάσεων που συνάπτουν οι υπηρεσίες του Δημοσίου με εταιρείες Ασφάλειας και Φύλαξης (Security) και συνεργεία Καθαριότητας,
εξέδωσε το υπουργείο Απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο των συμβάσεων θα περιλαμβάνεται ως βασικός όρος, η υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας για την απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, δηλαδή καταβολή των νομίμων αποδοχών οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερες των προβλεπομένων από την οικεία (κλαδική) Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επίσης, στην εγκύκλιο προβλέπεται η υποχρέωση τήρησης του νομίμου ωραρίου, η ασφαλιστική κάλυψη, οι όροι υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων κ.ά.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή στους Επιθεωρητές Εργασίας (ΣΕΠΕ) να διενεργούν τακτικούς περιοδικούς ελέγχους στους χώρους εργασίας όπου απασχολούνται εργαζόμενοι των ανωτέρω κλάδων για πιστή εφαρμογή των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved