ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες Ρυθμίσεις Επιστροφή    
Ρυθμίσεις για τις ιδιωτικές κατασκηνώσεις (26/7/06)


Aθήνα 26.7.2006, 16:16
Mε απόφαση που συνυπογράφουν οι υπουργοί Απασχόλησης και Ανάπτυξης και Υγείας καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας παιδικών κατασκηνώσεων από φορείς ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα προβλέπεται:

Στις παιδικές κατασκηνώσεις παρέχεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών με τη μορφή της ομαδικής διαβίωσης, διαμονή, διατροφή, άθληση, ψυχαγωγία και εκπαίδευση, σε φυσικό περιβάλλον με εγκαταστάσεις κατάλληλες υπό την εποπτεία και τη φροντίδα εκπαιδευμένου και καταρτισμένου στελεχιακού και βοηθητικού προσωπικού, με σκοπό την πνευματική, φυσική, κοινωνική και ψυχική ανάπτυξη του κάθε κατασκηνωτή.

Για να γίνει δεκτό ένα παιδί σε παιδική κατασκήνωση απαιτείται:
α) Να είναι ηλικίας 6 έως 16 ετών.
β) Να μην πάσχει από μεταδοτικό ή ψυχικό νόσημα ή να έχει άλλο σοβαρό πρόβλημα που να εκθέτει σε κίνδυνο ασθένειας ή σωματικής βλάβης το ίδιο ή τους άλλους κατασκηνωτές.

Η περίοδος των παιδικών κατασκηνώσεων αρχίζει την 1η Ιουνίου και λήγει την 30η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Για τη φιλοξενία των κατασκηνωτών πρέπει να πληρούνται τα αναφερόμενα στην υπ’ αριθμ. οικ. 1277/1989 απόφαση (Φ.Ε.Κ. 199 τ. Β΄).

Για τη φιλοξενία παιδιών ηλικίας 13 έως 16 ετών και των δύο φύλων στις ίδιες κατασκηνωτικές περιόδους οι κατασκηνώσεις πρέπει να λειτουργούν σε χωριστές κοινότητες με χωριστούς κοιτώνες και εγκαταστάσεις υγιεινής.

Για τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων απαιτείται η στελέχωσή τους με τον ακόλουθο αριθμό στελεχών και προσωπικού:
1. Ενός Συντονιστή αποφοίτου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή σε έλλειψη υποψηφίων με τα προσόντα αυτά απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η απόφοιτοι παλαιού τύπου Γυμνασίου με ευδόκιμο κατασκηνωτική εμπειρία.
2. Ενός Επιμελητή για κάθε κατασκηνωτές αποφοίτου Β΄ τάξεως Λυκείου ή 4ης τάξεως παλαιού τύπου Γυμνασίου.
3. Ενός Ομαδάρχη για κάθε δέκα παιδιά.

Τα στελέχη αυτά πρέπει να είναι του αυτού φύλου με τους κατασκηνωτές.
4. Ενός Ιατρού.
5. Ενός Νοσοκόμου.
Να εξασφαλιστεί η πλαισίωση της παιδικής κατασκήνωσης με το απαιτούμενο κατά περίπτωση υπόλοιπο προσωπικό σε τρόπο ώστε ο αριθμός των στελεχών και του προσωπικού να μην υπολείπονται του 25% για εξοχές μέχρι 150 παιδιά, χωρίς στο ποσοστό αυτό να υπολογίζεται και το προσωπικό που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες της παιδικής κατασκήνωσης, στην περίπτωση που σ’ αυτή θα φιλοξενηθούν παιδιά με αναπηρίες.

Για παιδικές κατασκηνώσεις που φιλοξενούν πέραν των 150 παιδιών το προσωπικό να μην είναι λιγότερο του ποσοστού 20% των φιλοξενουμένων παιδιών.

Σε όσες παιδικές κατασκηνώσεις φιλοξενούνται παιδιά με αναπηρίες προσλαμβάνεται επί πλέον το παρακάτω προσωπικό:
1. Ένας Ιατρός
2. Ένας Νοσηλευτής για κάθε πενήντα κατασκηνωτές.
3. Ένας Συνοδός για κάθε πέντε αυτοεξυπηρετούμενα άτομα με νοητική υστέρηση.
4. Ένας Συνοδός για κάθε δύο άτομα με νοητική υστέρηση, που επιβαρύνονται και με άλλα προβλήματα υγείας όπως: επιληψία, αυτισμό κ.α. και δεν αυτοεξυπηρετούνται.
5. Ένας Συνοδός για κάθε ένα άτομο με νοητική υστέρηση που είναι με βαριά σωματική αναπηρία και δεν αυτοεξυπηρετείται.
6. Ένας Συνοδός για κάθε δύο άτομα με αυτισμό που αυτοεξυπηρετούνται.
7. Ένας Συνοδός για κάθε ένα άτομο με αυτισμό που δεν αυτοεξυπηρετείται και έχει βεβαρημένη κατάσταση υγείας.
8. Ένας Συνοδός για κάθε τέσσερα άτομα με προβλήματα όρασης (τυφλοί και μερικώς βλέποντες) ή ακοής που δεν έχουν άλλες αναπηρίες.
9. Ένας Συνοδός για κάθε ένα άτομο με προβλήματα όρασης (τυφλοί και μερικώς βλέποντες) ή ακοής που έχει παράλληλα και άλλες αναπηρίες π.χ. τυφλοκωφά, νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές κ.α.
10. Ένας Συνοδός για κάθε δύο άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή παραπληγία που αυτοεξυπηρετούνται.
11. Ένας Συνοδός για κάθε ένα άτομο με εγκεφαλική παράλυση ή παραπληγία − τετραπληγία που δεν αυτοεξυπηρετείται.
12. Ένας (1) Συνοδός για κάθε πέντε (5) άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας (νόσους ή διαταραχές), εφόσον δεν κρίνονται − με γνωμάτευση ιατρού − επιθετικά ή επικίνδυνα.
13. Ένας (1) Συνοδός για κάθε δύο (2) άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας (νόσους ή διαταραχές), εφόσον κρίνονται − με γνωμάτευση ιατρού − επιθετικά ή επικίνδυνα.

Παιδικές κατασκηνώσεις που οργανώνονται με ίδια μέσα από φορείς ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα για να λειτουργήσουν απαιτείται άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας η οποία χορηγείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. οικ. 1277/1989 απόφαση (Φ.Ε.Κ. 199 τ. Β΄).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved