ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες Ρυθμίσεις Επιστροφή    
Ποιοί μπορούν να ιδρύσουν στέγες για άτομα με αναπηρίες (1/2/07)
 


Αθήνα 2.1.2007, 23:15
To πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία από φυσικά ή νομικά πρόσωπα Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση, καθορίζει πρόσφατη απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Υγείας.

Σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύεται στο τεύχος Β' αρ. 74/2006 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ως «Πρόσωπα με Νοητική Υστέρηση» (
Π.ΝΟ.Υ) ορίζονται τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση και, ενδεχομένως, κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ή δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις και διαταραχές, και δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη.

Φορείς που μπορούν μπορούν να ιδρύουν και να λειτουργούν Στέγες είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα. Δεν μπορούν όμως σε καμμία περίπτωση να θεωρηθούν φορείς οι γονείς ή οι δικαστικοί συμπαραστάτες των Π.ΝΟ.Υ. που ενεργούν ως φυσικά πρόσωπα για τα τέκνα τους ή τα πρόσωπα υπό την δικαστική συμπαράστασή τους.

Εποπτεύουσα αρχή ορίζεται η η Διεύθυνση ή το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της έδρας, ή σε περίπτωση φυσικού προσώπου της μόνιμης κατοικίας του Φορέα.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης παρατίθεται στο συνημμένο αρχείο.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η απόφαση (αρχείο pdf 80 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved