ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υπουργικές Αποφάσεις Επιστροφή    
Οικονομικό κίνητρο σε διοικητικούς του ΙΚΑ (6/3/08)


Αθήνα 6.3.2008:22:34
Οικονομικά κίνητρα χορηγούνται στο διοικητικό προσωπικό του ΙΚΑ με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης.

Για την θέσπιση των κινήτρων λήφθηκε υπόψη η ύπαρξη σημαντικού αριθμού εκκρεμών υποθέσεων που έχουν σχέση με την απονομή συντάξεων και την καταβολή των πάσης φύσεως παροχών του ΙΚΑ − ΕΤΑΜ, την απώλεια πόρων του από την εισφοροδιαφυγή και την έλλειψη προσωπικού.

Το ύψος του μηνιαίου οικονομικού κινήτρου ορίζεται ανά κατηγορία υπαλλήλου ως εξής:
α) Κατηγορία Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: 150 € μέχρι 10 έτη υπηρεσίας, 200 € από 10 έτη υπηρεσίας μέχρι 20 έτη υπηρεσίας, 250 € από 20 έτη υπηρεσίας και άνω.
β) Κατηγορία Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης: Τα παραπάνω ποσά μειωμένα κατά 20% αντίστοιχα.
γ) 500 € στους διοικητικούς υπαλλήλους, προϊσταμένους διευθύνσεων, υποδιευθύνσεων, τμημάτων και παραρτημάτων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που μετακινούνται λόγω τοποθέτησης, μετάθεσης ή απόσπασης, από την έδρα της οργανικής τους θέσης σε προβληματικές, παραμεθόριες ή νησιωτικές περιοχές, πλην Κρήτης και Ρόδου, για όσο χρόνο ασκούν τα καθήκοντά τους στη συγκεκριμένη θέση.

Το παραπάνω οικονομικό κίνητρο δεν χορηγείται σωρευτικά με το αντίστοιχο των περιπτώσεων α και β της παρούσας απόφασης.

Το κίνητρο περικόπτεται σε κάθε περίπτωση απουσίας του υπαλλήλου από την υπηρεσία, εκτός από τις ημέρες κανονικής άδειας, ειδικών αδειών του άρθρου 50 του Υπαλληλικού Κώδικα, γονικής άδειας, συνδικαλιστικής άδειας και εκπαιδευτικής άδειας μικρής διάρκειας έως 15 εργασίμων ημερών. Η περικοπή αυτή υπολογίζεται στο 1/22 του μηνιαίου οικονομικού κινήτρου για κάθε ημέρα απουσίας.

Κριτήρια για τη χορήγηση του οικονομικού κινήτρου στους υπαλλήλους είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας με βάση τους στόχους που τίθενται κάθε χρόνο από τη Διοίκηση του ΙΚΑ − ΕΤΑΜ και το επιχειρησιακό του σχέδιο.

Ο έλεγχος και η διασφάλιση των αποτελεσμάτων διενεργούνται ως ακολούθως:
α) Η Διοίκηση του ΙΚΑ − ΕΤΑΜ σε συνεργασία με τους προϊσταμένους των υποκείμενων οργανικών μονάδων, καθορίζει κάθε χρόνο τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν από κάθε οργανική μονάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε υπηρεσίας. Ο προϊστάμενος κάθε οργανικής μονάδας έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της συμμετοχής των υπαλλήλων στην επίτευξη των ως άνω στόχων και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας.
β) Η συμμετοχή στην επίτευξη των στόχων και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας βεβαιώνονται στις αρχές κάθε μήνα με πράξη του προϊσταμένου κάθε οργανικής μονάδας στην ειδική κατάσταση πληρωμής του οικονομικού κινήτρου, στην οποία συμπράττουν και οι προϊστάμενοι των υποκείμενων οργανικών μονάδων, οι οποίοι έχουν την ίδια ευθύνη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
γ) Οι υπάλληλοι που δηλώνουν εγγράφως ότι δεν επιθυμούν να μετέχουν στη συστηματική αυτή προσπάθεια αύξησης της αποτελεσματικότητας, δεν δικαιούνται την παροχή αυτή του οικονομικού κινήτρου.
δ) Οι διατάξεις του ν. 3205/2003 δεν έχουν εφαρμογή για την παροχή του ως άνω κινήτρου.

Το παραπάνω κίνητρο, που υπόκειται στις συνήθεις κρατήσεις των επιδομάτων, δικαιούνται: α) οι τακτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΙΚΑ − ΕΤΑΜ και β) οι διοικητικοί υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στο Ίδρυμα και γ) οι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία του Διοικητή και των Υποδιοικητών του Ιδρύματος.

Η ρύθμιση έρχεται με την απόφαση αρ. 2/1485/0022, που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 296/25.2.2008. Η δαπάνη που προκαλείται ανέρχεται σε 28.200.000 ευρώ καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved