ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Βελτιώστε τις γλωσσικές και εργασιακές δεξιότητές σας μακριά από την πατρίδα

Αθήνα 9.11.2013, 23:9

Όταν της δόθηκε η δυνατότητα να σπουδάσει και να εργαστεί για λίγους μήνες στη μακρινή Ουαλία, η Honorine Robert δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί. Η νεαρή γυναίκα από τη νήσο Ρεϊνιόν, γαλλική υπερπόντια περιφέρεια στον Ινδικό Ωκεανό, έβαλε σκοπό να βελτιώσει τα αγγλικά της και να αποκτήσει εμπειρία στον τουριστικό τομέα. Το EURES συνέβαλε ουσιαστικά στην προετοιμασία της για αυτό το ταξίδι.
 
«Το ποσοστό της ανεργίας είναι υψηλό εδώ, λίγο πάνω από 28%. Έτσι, οι υποτροφίες κινητικότητας όπως αυτές που χορηγούνται από το πρόγραμμα Leonardo da Vinci είναι μια σημαντική βοήθεια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία ή προσόντα στο εξωτερικό, πριν επιστρέψουν στο νησί μας», λέει η Marie-Françoise Lo-King-Fung, σύμβουλος EURES στο τμήμα κινητικότητας της Pôle-Emploi Réunion, εξειδικευμένης υπηρεσίας απασχόλησης για τη νήσο Ρεϊνιόν. Ως τμήμα της γαλλικής επικράτειας, η Ρεϊνιόν μετέχει και στο δίκτυο EURES.
 
Η Honorine Robert ήταν μεταξύ των 15 ατόμων από τη Ρεϊνιόν στα οποία χορηγήθηκε υποτροφία διεθνικής κινητικότητας το 2013 στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo da Vinci της ΕΕ. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει θέσεις απασχόλησης στην Ευρώπη για πτυχιούχους και αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πριν από την αναχώρησή της, η ομάδα πέρασε τέσσερεις εβδομάδες γλωσσικής και τεχνικής προετοιμασίας, η οποία οργανώθηκε από τον οργανισμό CBC Formation.
 
«Συμμετείχα στην προετοιμασία ως σύμβουλος του EURES», λέει η Patricia Houareau, από την υπηρεσία Pôle-Emploi International Réunion. «Δουλειά μου ήταν να ενημερώσω για όλα, από τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας έως την κοινωνική προστασία στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρουσίασα επίσης τους συναδέλφους μου από το EURES του Ηνωμένου Βασιλείου, στην περίπτωση που η ομάδα μας συναντούσε κάποιο πρόβλημα εκεί, και φρόντισα να προβάλω τον δικτυακό τόπο του EURES».
 
Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Honorine, μαζί με 9 συμπατριώτες της, ταξίδεψε αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τελικός προορισμός τους ήταν το Swansea, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουαλίας.
 
«Έμεινα με μια ντόπια οικογένεια και παρακολούθησα μαθήματα γλώσσας για δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια δούλεψα για ένα μικρό διάστημα ως βοηθός υλικοτεχνικής οργάνωσης στην Team Tours Direct, ταξιδιωτικό πράκτορα με ειδίκευση στον κλάδο του πολιτισμού και του αθλητισμού», αναπολεί η Honorine. Η Honorine εργάστηκε επίσης εθελοντικά σε δύο καταστήματα φιλανθρωπικών οργανώσεων, καθώς και για το Κέντρο Αφρικανικής Κοινότητας (African Community Centre), το οποίο συνδράμει πρόσφυγες που φτάνουν στην Ουαλία.
 
Πρακτική εμπειρία
Η τελευταία της δουλειά ήταν στο Windsor Lodge Hotel, ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων κοντά στο κέντρο της πόλης. «Αποφοίτησα πρόσφατα από τουριστική σχολή και συνεπώς η ευκαιρία αυτή ήταν ό,τι έπρεπε για να μάθω πώς λειτουργεί ένα ξενοδοχείο», λέει η Honorine. «Μέσα σε πέντε εβδομάδες, έμαθα πολλά – εργάστηκα στην υποδοχή, στην κουζίνα και στο εστιατόριο. Έμαθα ακόμη και να ετοιμάζω ένα τυπικό αγγλικό πρωινό!»
 
Έχοντας επιστρέψει στην πατρίδα της, η Honorine πιστεύει ότι το διάστημα που πέρασε στην Ουαλία βελτίωσε σημαντικά τα αγγλικά της και αυτό τη βοήθησε να εξασφαλίσει τη θέση ξεναγού που κατέχει σήμερα. Η διαμονή της στο εξωτερικό της έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψει τον πολιτισμό και τις εργασιακές πρακτικές μιας χώρας που βρίσκεται τόσο μακριά από το νησί της.
 
ΠΗΓΗ: Eures
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved