ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Οι εργαζόμενοι μέσω γραφείων προσωρινής απασχόλησης έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους υπαλλήλους

Αθήνα 9.11.2013, 23:49

Τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι μέσω γραφείων προσωρινής απασχόλησης σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν τα ίδια δικαιώματα και δικαιούνται την ίδια προστασία με τους συναδέλφους τους που απασχολούνται απευθείας από τον εργοδότη. Ένα νέο βίντεο* περιγράφει στους θεατές τα βασικά οφέλη της ευρωπαϊκής οδηγίας περί της εργασίας μέσω εταιρείας προσωρινής απασχόλησης**.
 

Η οδηγία, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2011, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω εταιρειών προσωρινής απασχόλησης. Με γνώμονα την ιδέα της μη διακριτικής μεταχείρισης, η οδηγία θεσπίζει στοιχειώδεις κανόνες για τις συνθήκες εργασίας των προσωρινά απασχολούμενων, οι οποίοι ισχύουν σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Ωστόσο, δεδομένου ότι η εν λόγω ευρωπαϊκή οδηγία απλά ορίζει τις στοιχειώδεις απαιτήσεις, οι συνθήκες ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα ως αποτέλεσμα, για παράδειγμα, των συλλογικών συμβάσεων.
 
Σήμερα, οι προσωρινά απασχολούμενοι – που προσλαμβάνονται από γραφεία εύρεσης εργασίας και τοποθετούνται σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς – έχουν σε γενικές γραμμές δικαίωμα στους ίδιους βασικούς όρους εργασίας και απασχόλησης με τους συναδέλφους τους που απασχολούνται απευθείας από τις επιχειρήσεις. Οι εν λόγω όροι περί ίσης μεταχείρισης περιλαμβάνουν:
 
· τις αποδοχές,
· τη διάρκεια του χρόνου εργασίας, τις περιόδους ανάπαυσης και τις άδειες,
· την προστασία και τα δικαιώματα των εγκύων και γαλουχουσών εργαζομένων,
· τη χρήση συλλογικών παροχών, όπως κυλικείων, παιδικών σταθμών και μέσων μεταφοράς,
· την πρόσβαση σε δυνατότητες κατάρτισης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους ή στο διάστημα μεταξύ δύο τοποθετήσεων.
 
Η οδηγία υποχρεώνει επίσης τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν τους προσωρινά απασχολούμενους σχετικά με μόνιμες θέσεις εργασίας που προκύπτουν.
 
Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη εργάζονται ως προσωρινά απασχολούμενοι, με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία να αποτελούν τα τρία κράτη μέλη της ΕΕ με τους περισσότερους προσωρινά απασχολούμενους: στο σύνολό τους, πάνω από 2,4 εκατομμύρια.

* Βίντεο για τους προσωρινά απασχολούμενους στην ΕΕ
** Οδηγία περί της εργασίας μέσω εταιρείας προσωρινής απασχόλησης

 
ΠΗΓΗ: EURES
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved