ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Πώς να… τελειοποιήσετε τη γλώσσα του σώματος σε μια συνέντευξη

Αθήνα 9.11.2013, 23:52

Εάν είστε από τους ανθρώπους που αγχώνονται πριν από κάθε συνέντευξη και ανησυχούν για το τι ακριβώς πρέπει να πουν (ιδίως εάν πρόκειται να μιλήσουν σε κάποια ξένη γλώσσα), το EURESσας συμβουλεύει να επικεντρωθείτε λιγότερο στο τι λέτε με το στόμα σας και να εστιάσετε περισσότερο στο τι λέτε με τη γλώσσα του σώματος!
 
1.     Παρακολουθήστε τον εαυτό σας. «Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να οργανώσετε μια δοκιμαστική συνέντευξη με έναν φίλο (ή δάσκαλο, συγγενή, γείτονα) και να τη μαγνητοσκοπήσετε», συμβουλεύει ο ChristianPüttjer στο monster.be, «και έτσι θα μπορέσετε να δείτε αμέσως πώς αντιδράτε όταν είστε στρεσαρισμένος ή αγχωμένος». 
Χρυσοί κανόνες για τη μεγάλη ημέρα …
 
2.     Δυνατή χειραψία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι υποψήφιοι - κυρίως οι γυναίκες – με δυνατή χειραψία έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν μια θέση σε σχέση με τους υποψήφιους με αδύναμη χειραψία. Προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε!
 
3.     Φροντίστε να έχετε καλή στάση σώματος. Όταν σας προσφερθεί μια θέση για να καθίσετε, φροντίστε να μην καμπουριάσετε στην καρέκλα, διότι θα δώσετε την εντύπωση ότι βαριέστε, ότι είστε αλαζόνας ή και τίποτα ακόμη χειρότερο. Κρατήστε το σώμα σε ουδέτερη στάση, με το κεφάλι όρθιο σαν να ήταν δεμένο με μια κλωστή από το ταβάνι, έχετε τους ώμους πίσω και το σαγόνι ψηλά.
 
4.     Χαμογελάστε! Το χαμόγελο είναι ένας εύκολος τρόπος να δείξετε ότι προσέχετε τον συνομιλητή σας και ότι ενδιαφέρεστε για όσα σας λέει.
 
5.     Οπτική επαφή. Η οπτική επαφή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε τη συμπάθεια του ατόμου που συντονίζει τη συνέντευξη. «Φροντίστε να παρατείνετε για λίγο την οπτική επαφή», εξηγεί η επικοινωνιολόγος Cynthia Burnham, «ιδίως όταν κάνετε χειραψία».
 
6.     Μην σταυρώνετε τα χέρια σας. Τα σταυρωμένα χέρια ή πόδια ερμηνεύονται ως «ΚΛΕΙΣΤΗ» θέση, εξηγούν στο γραφείο σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου του Κεντ, και «συνήθως υποδεικνύουν αμυντική ή αρνητική στάση».
 
7.     Σταματήστε να κάνετε νευρικές κινήσεις! Προσπαθήστε να μην παίζετε με τα μαλλιά σας, με το καπάκι του στυλό σας ή με τη γραβάτα σας… Οι κινήσεις αυτές μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή του συνομιλητή σας και να προδώσουν τη νευρικότητά σας. Κάποιοι συμβουλεύουν να έχετε τοποθετημένα τα χέρια σας με χαλαρό τρόπο επάνω στο τραπέζι.
 
8.     Και τέλος, προσπαθήστε να χαλαρώσετε λίγο και να είστε ο εαυτός σας. Καθίστε άνετα και προσπαθήστε να απολαύσετε τη συνέντευξη. Θυμηθείτε ότι σκοπός δεν είναι μόνο να μάθουν αυτοί για εσάς αλλά και εσείς για αυτούς.
Σύμφωνα με έρευνα της Fly Research που έγινε σε 1000 εργοδότες, τα τρία τέταρτα των συνεντεύξεων έχουν ήδη κριθεί στα πρώτα τρία λεπτά από τη στιγμή που ο υποψήφιος εισέρχεται στην αίθουσα. Αυτή η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική, οπότε φροντίστε η γλώσσα του σώματός σας να εμπνέει θετικά από το πρώτο δευτερόλεπτο.

ΠΗΓΗ: EURES
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved