ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Στην ερώτηση «Πώς θα βρω δουλειά σε άλλη χώρα της ΕΕ;» η απάντηση είναι η εξής: βελτιώστε τις γλωσσικές σας δεξιότητες

Αθήνα 9.11.2013, 23:59

Ας είμαστε ειλικρινείς… Εάν επιθυμείτε να εργαστείτε σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ, είναι χρήσιμο να μιλάτε τη γλώσσα της συγκεκριμένης χώρας. Η βελτίωση των γλωσσικών σας δεξιοτήτων αναμφισβήτητα θα διευκολύνει τη μετεγκατάστασή σας σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Εξάλλου, με τα βοηθήματα που διατίθενται στο διαδίκτυο, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να το αναβάλλετε!
 
Ιδού μερικές συμβουλές του δικτύου EURESσχετικά με το πώς θα βελτιώσετε στο μέγιστο τις γλωσσικές σας δεξιότητες:
 
1. Σπουδές μέσω του προγράμματος Erasmus, προσφορά εθελοντικής εργασίας μέσω του προγράμματος EVS ή απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω του προγράμματος Leonardo. Όλα αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα αποτελούν εκπληκτικές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γρήγορα γλωσσικές δεξιότητες, πολλούς φίλους, καθώς και χρήσιμες επαφές σε πολλές χώρες της ΕΕ.
 
2. Ανάγνωση παιδικών βιβλίων. Τα βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά είναι γεμάτα από λέξεις του καθημερινού λεξιλογίου, λέξεις όπως αυτές που μαθαίνατε κατά την πρώτη σας επαφή με τη μητρική σας γλώσσα... Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Η γωνιά του παιδιού, η οποία διατίθεται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, για να μάθετε σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή μεταφορτώστε ακουστικά βιβλία από την ιστοσελίδα Librivox, η χρήση των οποίων είναι ελεύθερη για όλους.
 
3. Μεταφόρτωση ψηφιακών ηχητικών δημοσιεύσεων από το διαδίκτυο. Σκεφτείτε ποια ώρα της ημέρας είναι κατάλληλη για να εξασκηθείτε ακούγοντας τις δημοσιεύσεις αυτές – για παράδειγμα, ενώ παίρνετε το πρωινό σας ή στο μετρό καθΆ οδόν για τη δουλειά. Οι ιστοσελίδες Open culture και Lexiophiles είναι μια καλή αρχή.
 
4. Αναζήτηση κάποιας ομάδας συζήτησης ή ανταλλαγής γνώσεων στην πόλη σας. Επισκεφθείτε ιστοσελίδες όπως τις Couchsurfing.com, meetup.com, ή mylanguageexchange.com, (ή απλώς κάντε αναζήτηση στο διαδίκτυο, για παράδειγμα «γαλλικοί διάλογοι - Πράγα»). Το να αποκτήσετε φίλους που μιλούν ή μαθαίνουν και αυτοί τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει θα σας δώσει επιπλέον κίνητρο για ταχύτερη εκμάθηση.
 
5. Παρακολούθηση ταινιών με πρωτότυπους υπότιτλους (δηλαδή παρακολουθήστε μια ισπανική ταινία με τους υπότιτλους στα ισπανικά). Η παρακολούθηση μιας ταινίας και η δυνατότητα να διαβάζετε ταυτόχρονα τους διαλόγους μεταξύ των αγαπημένων σας ηθοποιών είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να μάθετε τη γλώσσα και να εξοικειωθείτε με την προφορά. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με το επίπεδό σας, επιλέξτε μια ταινία που έχετε ξαναδεί.
 
6. Διαμονή σε μια οικογένεια που παρέχει φιλοξενία (ή σε φίλους) στη χώρα που έχετε επιλέξει. Το να πείτε ότι έχετε μείνει για ένα σαββατοκύριακο στη χώρα ή στην πόλη όπου επιθυμείτε να εργαστείτε και ότι προσπαθήσατε εκεί να εντρυφήσετε στη γλώσσα, αποτελεί σημαντικό τεκμήριο για τον μελλοντικό σας εργοδότη ότι τουλάχιστον προσπαθείτε.
 
7. Συναντήσεις με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας που μαθαίνετε («γλωσσικές ανταλλαγές»). Βάλτε αγγελία στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας, σε super market ή σε καφετέριες. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο (αναζητήστε για παράδειγμα «online γλωσσικές ανταλλαγές»). Μάλιστα, στις διαδικτυακές συζητήσεις υπάρχει η δυνατότητα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, να αναζητάτε λέξεις στο διαδίκτυο - ιδανικό εάν είστε αρχάριος.
 
8. Ακρόαση μουσικής. Έχει αποδειχθεί ότι τα τραγούδια αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο εκμάθησης ξένων γλωσσών. Επισκεφθείτε ιστοσελίδες όπως αυτήν εδώ.
 
9.  Δυσκολίες στο να θυμάστε όσα μαθαίνετε; Επισκεφθείτε ιστοσελίδες, όπως το Memrise, όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στο λεξιλόγιο με διασκεδαστικό τρόπο.  
 
10. Και, τέλος, μην ξεχνάτε τη διασκέδαση! Δοκιμάστε παιχνίδια ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα BBC Languages online για να ακούσετε ειδήσεις και να λύσετε σταυρόλεξα.

Καλή επιτυχία και μην φοβάστε. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην αγχώνεστε για λάθη που ενδέχεται να κάνετε, ιδιαίτερα στην αρχή. Ο σκοπός είναι να μπορείτε να επικοινωνείτε στην ξένη γλώσσα, και ίσως λίγες μόνο λέξεις να είναι αρκετές για να βρείτε εργασία μέσω του δικτύου EURES!
 

ΠΗΓΗ: EURES
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved