ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Καλοκαιρινή δουλειά ως αθλητής - ψυχαγωγός στην Ισπανία

Aθήνα 21.11.2013, 4:22

Το EURES Ηνωμένου Βασιλείου έχει μια επιτυχημένη συνεργασία με την Cosmo Animación, εταιρεία παροχής ψυχαγωγικών υπηρεσιών με έδρα τη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Για τρίτη συνεχή χρονιά το EURES φιλοξένησε την εταιρεία στους χώρους ενός γραφείου εύρεσης εργασίας στο Μπέρμιγχαμ όπου πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις δημιουργικών και ταλαντούχων ατόμων που αναζητούσαν εργασία. Συνομιλούμε με τον Connor Morris, που μαζί με τον αδελφό του Louis, εργάστηκε για πέντε μήνες ως υπεύθυνος ξενοδοχειακής ψυχαγωγίας και αθλητής-ψυχαγωγός στα πανέμορφα ισπανικά νησιά.
   
EURES: Πως προέκυψε η ευκαιρία απασχόλησης στην Cosmo Animación?
Connor: Έψαχνα για δουλειά και απευθύνθηκα στην υπηρεσία απασχόλησης Jobcentre Plus στο Redditch (Ηνωμένο Βασίλειο). Ο προσωπικός μου σύμβουλος είδε ότι είχα δουλέψει με παιδιά στο παρελθόν και μου έδωσε ένα φυλλάδιο για τις επόμενες συνεντεύξεις της Cosmo Animación. Ο αδελφός μου Louis είχε παλαιότερα δουλέψει στον χώρο του θεάματος και, στο τέλος, πήραμε και οι δυο μέρος στις ακροάσεις.
 
EURES: Τι έγινε μετά τις ακροάσεις;
 
Connor: Μας προσέλαβαν και τους δύο – εγώ βρήκα δουλειά σε ένα ξενοδοχείο στο θέρετρο Cala d’Or της Μαγιόρκα και ο Louis ξεκίνησε σε ένα ξενοδοχείο της Ίμπιζα και αργότερα μετακινήθηκε στο θέρετρο Magaluf. Εξήντα περίπου άτομα πέρασαν από συνέντευξη εκείνη την ημέρα, και 13 από εμάς από το Ηνωμένο Βασίλειο προσληφθήκαμε και ενταχθήκαμε σε ένα πολυεθνικό προσωπικό 150 περίπου ατόμων. Μετά από πέντε μήνες αποφάσισα να επιστρέψω, αλλά ο αδελφός μου είναι ακόμη εκεί ενθουσιασμένος με την εμπειρία.
 
EURES: Ποιο ήταν το αντικείμενο της δουλειάς;
Connor: Ήμουν αθλητής-ψυχαγωγός. Την ημέρα, ήμουν υπεύθυνος αθλητικών δραστηριοτήτων για ενήλικες και παιδιά – τα πάντα από ποδόσφαιρο, πόλο και μπάσκετ μέχρι παιδική ψυχαγωγία και απασχόληση ως DJ. Τα βράδια ανεβάζαμε παραστάσεις θεαμάτων και μιούζικαλ – όπως τα We Will Rock You, Mamma Mia και Grease – μπροστά σε μεγάλο κοινό.
 
EURES: Από ποιες χώρες προέρχονταν οι άλλοι εργαζόμενοι;
Connor: Οι άλλοι εργαζόμενοι ήταν στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί, αλλά υπήρχαν και Γάλλοι, Γερμανοί, Σουηδοί και Ισπανοί. Μιλούσαμε μεταξύ μας αγγλικά και έκανα πολύ καλούς φίλους. Όλοι ήταν πραγματικά φιλικοί και ανοιχτοί – πρέπει όμως να είσαι φτιαγμένος για αυτή τη δουλειά! Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία – η εταιρεία μάς πρόσεχε πολύ και φρόντιζε να είναι όλα εντάξει για τον καθένα μας ξεχωριστά ακόμη και στη διάρκεια της εκπαίδευσης.
 
EURES: Σε τι διέφερε αυτή η εμπειρία από την εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο;
Connor: Ήταν μια ευκαιρία να ζήσω κάτι τελείως διαφορετικό. Γνώρισα έναν νέο πολιτισμό, αλλά και πολλούς άλλους – δούλευα με ανθρώπους από πολλές διαφορετικές χώρες. Η τοποθεσία ήταν πανέμορφη και πέρασα ένα φανταστικό καλοκαίρι. Ευχαριστήθηκα πραγματικά τις πρόβες για τις παραστάσεις με όλα τα παιδιά – ήταν κουραστικό, αλλά άξιζε τον κόπο!
 
EURES: Αισθάνεσαι ότι η εμπειρία αυτή αύξησε τις δυνατότητες απασχόλησής σου;
Connor: Σίγουρα! Μια-δυο μέρες αφότου γύρισα στην Αγγλία, με προσέγγισαν πολλοί εργοδότες – και όλοι με ρωτούσαν για την εμπειρία μου στην Ισπανία. Έδωσε πραγματικά ώθηση στο βιογραφικό μου και με έκανε να ξεχωρίσω από τους άλλους. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή περνώ από συνεντεύξεις για να εργαστώ ως προπονητής σε δημοτικά σχολεία, και αυτό θα ήταν αδύνατο χωρίς την εμπειρία του αθλητή-ψυχαγωγού στην Ισπανία.
 
EURES: Ποιο ήταν το σημαντικότερο πράγμα που αποκόμισες από την εμπειρία σου;
Connor: Είχα δουλέψει και παλαιότερα μακριά από την πατρίδα μου αλλά η εμπειρία μου στην Ισπανία μου έδωσε τη δυνατότητα να ωριμάσω. Διεύρυνε τους ορίζοντές μου και κέντρισε το ενδιαφέρον μου για τα ταξίδια. Η συγκεκριμένη εταιρεία πρέπει να είναι η πιο φιλική και ανθρωποκεντρική από όλες όσες μου έχουν δώσει δουλειά ως σήμερα και σκοπεύω να εργαστώ και πάλι εκεί του χρόνου και για αρκετά ακόμη χρόνια. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι αυτή η εμπειρία με βοήθησε να αποφασίσω τι θέλω να κάνω στο μέλλον – παλιά δεν ήξερα πραγματικά τι ήθελα να κάνω, αλλά τώρα ξέρω ότι θέλω να δουλέψω ως επαγγελματίας προπονητής.
 
Η Shirley Tobin είναι Σύμβουλος EURES στο Ηνωμένο Βασίλειο και βοήθησε στην οργάνωση της συνεργασίας. «Η δημιουργικότητα και ο ενθουσιασμός που έδειξαν οι νεαροί υποψήφιοι ήταν κάτι το εκπληκτικό», σημειώνει. «Θα συνιστούσα στους νέους να εργαστούν σε άλλες χώρες – πέρα από την ευκαιρία να έλθετε σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα, οι μελλοντικοί εργοδότες εκτιμούν ιδιαιτέρως μια τέτοια εμπειρία».
 
Η Chantal Quak είναι επιχειρησιακή διευθύντρια στο Work4Cosmo, την υπηρεσία στελέχωσης της Cosmo Animación. «Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία μας με το EURES – μας βοηθούν να βρούμε ανθρώπους με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά. Στις ημερίδες επιλογής που φιλοξενεί το EURES ενημερώνουμε πάντα όσο καλύτερα μπορούμε για τα ωράρια εργασίας, τις αποδοχές, τη διαμονή και διατροφή, τα έξοδα ταξιδιού και το κόστος ασφάλισης. Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με το EURES σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, και την επόμενη χρονιά θα συνεργαστούμε με το EURES για τη διοργάνωση ακροάσεων και σε άλλες χώρες – αναζητούμε κυρίως υπεύθυνους ψυχαγωγίας που μιλούν γερμανικά, γαλλικά, πολωνικά και ρωσικά – ελπίζουμε, λοιπόν, να σας δούμε σύντομα!»

ΠΗΓΗ: EURES
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved