ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
5 ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε στον πιθανό εργοδότη σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

Αθήνα 21.11.2013, 4:47

Στο τέλος μιας συνέντευξης εργασίας, ο εξεταστής συνήθως ρωτάει εάν θέλετε να κάνετε κάποια ερώτηση. Είναι καλό λοιπόν να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε έτοιμες κάποιες ερωτήσεις. Να θυμάστε ότι η συνέντευξη δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για να μάθει ο εξεταστής για εσάς, αλλά και μια ευκαιρία για να πάρετε εσείς πληροφορίες για το νέο σας εργασιακό περιβάλλον. 
 
1.     Ποια προτερήματα καθιστούν τα άτομα στην ομάδα σας επιτυχημένα;
Μάθετε τι πραγματικά αναζητά ο εξεταστής σας. Τα επίθετα που χρησιμοποιεί ο εργοδότης για να περιγράψει την ομάδα του αντικατοπτρίζουν τις αξίες που θεωρεί πολυτιμότερες για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Αναρωτηθείτε εάν οι αξίες αυτές αντιστοιχούν με τα προτερήματα που προσπαθείτε να αναδείξετε.
 
2.     Υπάρχουν τυχόν αλλαγές στην επιχείρηση ή την ομάδα οι οποίες οδήγησαν στην αναζήτηση προσωπικού;
Με την ερώτηση αυτή θα είστε σε θέση να διαπιστώσετε εάν υπήρξε κάποια δυσλειτουργία στην επιχείρηση το προηγούμενο διάστημα. Από την απάντηση που θα πάρετε μπορείτε να αντλήσετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις πτυχές της εργασίας στις οποίες θα χρειαστεί να εστιάσετε.
 
3.     Πόσο συχνά κάνετε σχόλια και παρατηρήσεις στους εργαζόμενους και με ποιον τρόπο;
Η ερώτηση αυτή δείχνει το ενδιαφέρον σας και την προορατική σας στάση, καθώς και το ότι είστε πρόθυμοι να δεχτείτε εποικοδομητική κριτική από συναδέλφους. Ακούστε με προσοχή αυτά που έχει να πει ο εργοδότης. «Εάν αρκεστεί να αναφερθεί στη διαδικασία ετήσιας ανασκόπησης των επιδόσεων, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για ειλικρινή και εποικοδομητική κριτική», εξηγεί η Lauren Garrett στο Idealist.com.

4.     Πώς είναι τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας;
Θα πάρετε μια ιδέα για το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να παρατηρήσετε τον τρόπο με τον οποίο ο υπεύθυνος μιλά για τους πιθανούς συναδέλφους σας. Μιλάει με περηφάνια και σεβασμό; Εάν ναι, αυτό είναι σημάδι ότι πρόκειται για εργοδότη με ειλικρινές ενδιαφέρον για το αντικείμενό του, ο οποίος φροντίζει τους εργαζόμενους διασφαλίζοντας ότι εργάζονται σωστά προκειμένου να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
5.     Γιατί επιλέξατε να εργαστείτε στη συγκεκριμένη εταιρεία και τι είναι αυτό που σας κράτησε σε αυτήν;
Η ερώτηση αυτή θα δείξει στον εργοδότη ότι προσπαθείτε να κατανοήσετε καλύτερα την εταιρεία και να πάρετε μια ιδέα για τα βασικά πλεονεκτήματα της εταιρείας. Είναι μια ευκαιρία για να πάρετε εσείς πληροφορίες για τα στοιχεία που παρακινούν τον εργοδότη σας. Ένας εργοδότης με κίνητρο και ενδιαφέρον για το αντικείμενό του είναι πιο πιθανό να είναι καλύτερος εργοδότης. 
 
Αφού ολοκληρωθεί η συνέντευξη, πρέπει να θέσετε και στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις: Σας κέντρισε το ενδιαφέρον η συζήτηση για τη συγκεκριμένη θέση; Πιστεύετε ότι μπορείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στο συγκεκριμένο περιβάλλον εργασίας; Η υποβολή ερωτήσεων σχετικά με το πιθανό εργασιακό περιβάλλον σας μπορεί να μην είναι το βασικό ζητούμενο σε μια συνέντευξη, είναι όμως ένας καλός τρόπος για να μάθετε εκ των προτέρων για τις συνθήκες που πρόκειται να συναντήσετε. Αν μη τι άλλο, είναι ένας καλός τρόπος να δείξετε στον εργοδότη το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για τη θέση.

ΠΗΓΗ: EURES
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved