ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Πώς να εκμεταλλευθείτε τις ευκαιρίες στον τομέα της υγείας

Proslipsis.gr | Αθήνα 15.11.2014, 18:32

Η γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης και η συνταξιοδότηση εργατικού δυναμικού είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μια έλλειψη περίπου δύο εκατομμυρίων επαγγελματιών στον κλάδο της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στη μακροχρόνια φροντίδα και του βοηθητικού προσωπικού, έως το 2020, σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το EURES παρουσιάζει μερικές από τις πιο σημαντικές δεξιότητες και συμβουλές για όσους ενδιαφέρονται να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος.

Οι πιθανοί εργοδότες συνεκτιμούν διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων του κάθε υποψηφίου, όταν εξετάζουν αιτήσεις για θέσεις στον κλάδο της υγείας. Ο Michael Zijp, ειδικός ανθρώπινων πόρων και υπεύθυνος προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού στην περιφέρεια Västra Götaland της Σουηδίας, εξηγεί:

«Πρώτα απΆ όλα, χρειάζεστε το σωστό βιογραφικό, που πρέπει να περιλαμβάνει τις ιατρικές δεξιότητες και την εμπειρία σας. Αξιολογούμε επίσης προσεκτικά τα κίνητρα του υποψηφίου, προσπαθώντας να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε να εργαστείτε σε αυτόν τον κλάδο. Αν αναζητείτε εργασία σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να εξηγήσετε γιατί θέλετε να πάτε να δουλέψετε εκεί συγκεκριμένα».

Ο καθηγητής Walter Riccardi της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημόσιας Υγείας που εδρεύει στις Κάτω Χώρες συμφωνεί, λέγοντας ότι οι αιτούντες πρέπει να έχουν μια συνολική «εικόνα του τόπου στον οποίο επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν».

Συμβουλεύει επίσης τους επαγγελματίες της υγείας που επιθυμούν να εργαστούν σε ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τις αποφάσεις τους με βάση τους μακροπρόθεσμους επαγγελματικούς στόχους τους.

«Πρέπει να εκτιμήσετε την παράμετρο της μακροπρόθεσμης επαγγελματικής εξέλιξης. Κάποιες χώρες προσφέρουν καλύτερους μισθούς, αλλά εγώ σας συμβουλεύω να εξετάσετε τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για την επαγγελματική σας εξέλιξη», λέει ο Walter.

Αναγνώριση των προσόντων σας
Λόγω της φύσης του κλάδου της υγείας, είναι συχνά πολύ σημαντικό να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την αναγνώριση των προσόντων σας αν ψάχνετε δουλειά σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις διαδικασίες αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων σας στην ειδική ενότητα του δικτυακού τόπου «Η Ευρώπη σου», αλλά και να συμβουλευθείτε τη βάση δεδομένων για τα νομικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα της ΕΕ, προκειμένου να δείτε ποια επαγγέλματα είναι κατοχυρωμένα σε συγκεκριμένες χώρες και ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές.

«Συγκεντρώστε τα έγγραφα που χρειάζεστε προτού υποβάλετε αίτηση» υπογραμμίζει η Hilal Ayzit, σύμβουλος EURES στη Σουηδία. «Δεδομένου ότι τα επαγγέλματα της υγείας είναι κατοχυρωμένα επαγγέλματα, θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για χορήγηση άδειας από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας [αν θέλετε να εργαστείτε στη Σουηδία], και η άδεια θα σας χορηγηθεί μόνο αν προσκομίσετε τους τίτλους σας».

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να εξοικειωθείτε με τους νόμους και τις προϋποθέσεις κάθε συγκεκριμένης χώρας πριν υποβάλετε μια αίτηση, λέει η Arzhéla Le Maitre, σύμβουλος στην Seleccion Emploi Europe, μια ισπανική εταιρεία που ειδικεύεται στις προσλήψεις επαγγελματιών της υγείας.

«Στη Γερμανία, για παράδειγμα, ο νόμος ορίζει ότι οι συσκέψεις πραγματοποιούνται εκτός του ωραρίου εργασίας και το διάλειμμα για φαγητό δεν υπολογίζεται στον μισθό», λέει η Arzhéla. «Επίσης, στη Γαλλία, αν υπογράψετε σύμβαση ορισμένου χρόνου, δεν μπορείτε να την καταγγείλετε αν δεν υπάρχει πραγματικά σοβαρός λόγος».

Η Arzhéla προτείνει, λοιπόν, στους υποψηφίους να μην πελαγοδρομούν με τις προσφορές αλλά να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους σε μία χώρα κάθε φορά και ενόσω βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας να φροντίζουν να μαθαίνουν και τη γλώσσα της χώρας στην οποία θέλουν να εργαστούν.

ΠΗΓΗ: Eures


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved