ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Νέους με προσωπικότητα αναζητά ο ΟΤΕ

Proslipsis.gr | Αθήνα 02.12.2014, 16:12

«Αναζητάμε νέους με προσωπικότητα, ικανούς να μου πάρουν τη θέση, δηλαδή ηγέτες!».

Στην φράση αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ συμπυκνώνεται η φιλοσοφία της αναζήτησης από την επιχείρηση δέκα νέων έως 28 ετών, αποφοίτων ΑΕΙ και κατόχων μεταπτυχιακού, ανεξαρτήτως τίτλων σπουδών, με τυχόν εμπειρία έως δύο έτη και πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, με δυνατότητα εργασίας και στο εξωτερικό, οι οποίοι θα προσληφθούν με σύμβαση αορίστου χρόνου έπειτα από αμειβόμενη «δοκιμασία» διάρκειας δεκαοκτώ μηνών.

Πρόκειται για το Graduate Trainee Program OTE - COSMOTE, το οποίο παρουσίασαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο του ΟΤΕ ο κ. Τσαμάζ και η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας Έλενα Παπαδοπούλου, καλώντας τους νέους να εκδηλώσουν ενδιαφέρουν και να βιώσουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Η επένδυση σε νέους ανθρώπους, είναι επένδυση στο μέλλον», τόνισε ο κ. Τσαμάζ. «Το πρώτο ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program επενδύει σε νέους ανθρώπους και τους παρέχει τα μέσα για να εξελιχθούν σε εξαίρετους, ολοκληρωμένους managers. Θέλουμε να εντάξουμε στο δυναμικό μας τους καλύτερους υποψήφιους της αγοράς. Θέλουμε νέους ανθρώπους με προσωπικότητες που ξεχωρίζουν. Ο ΟΤΕ του σήμερα είναι μεγάλο σχολείο και μπορεί να δημιουργήσει τους ηγέτες του αύριο».    

Από τα λεχθέντα στη συνέντευξη βγαίνει το συμπέρασμα ότι κατά την επιλογή θα δοθεί βαρύτητα στις ικανότητες και όχι στα τυπικά προσόντα των υποψηφίων (τίτλους σπουδών, εμπειρία, κλπ), εστιάζοντας στην προσωπικότητά τους. Οι υποψήφιοι θα περάσουν από προσωπικές συνεντεύξεις και άλλες ειδικές εξετάσεις και θα επιλεγούν δέκα «για ένα ταξίδι με έκθεση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στις κυριότερες λειτουργίες της εταιρείας, εκπαίδευση σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και συμμετοχή σε σύνθετα έργα», και υπό την διαρκή παρακολούθηση και υποστήριξη του ιδίου του κ. Τσαμάζ. Ο τελευταίος, μάλιστα, τόνισε ότι θα αποκλεισθούν από τη διαδικασία επιλογής όσοι αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν πελατειακές μεθόδους.

Το πρόγραμμα «γεννήθηκε» από την διαπίστωση ότι υπάρχει έλλειψη ηγετικών στελεχών, είναι πιλοτικό και αναμένεται να επαναλαμβάνεται πιθανότατα κάθε δύο χρόνια, ελπίζουμε με μεγαλύτερο αριθμό θέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2014 να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά, στον δικτυακό τόπο του microsite www.ote-cosmote-graduatetraineeprogram.gr.

Δεύτερο πρόγραμμα
Το προσεχές διάστημα ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει ένα ανάλογο πρόγραμμα ανέλιξης για 30 εργαζόμενους της επιχείρησης που προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2015 και η επιλογή «θα γίνει μέσα από μια ολοκληρωμένη, μεθοδική διαδικασία, αντίστοιχη με αυτή του εξωτερικού προγράμματος, που ξεκινάει με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ίδιων των εργαζομένων». 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved