ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Εφημερίες και από ιατρούς πανεπιστημιακούς υπότροφους

Αθήνα 18.9.2015, 20:14

Οι Πανεπιστημιακοί υπότροφοι - ιατροί που απασχολούνται σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ ασκούν και κλινικό έργο και συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Τα παραπάνω αποφαίνεται η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, με αφορμή ερωτήματα που της υποβλήθησαν σχετικά με τους ιατρούς Πανεπιστημιακούς Υπότροφους που απασχολούνται σε Πανεπιστημιακές Κλινικές εγκατεστημένες σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Το σκεπτικό της υπηρεσίας έχει ως εξής:
α) με το άρθρο 95 του Ν.4310/2014, το οποίο τροποποιεί την παρ. 6 του άρθρου 29 του Ν. 4009/2001, όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 16 του άρθρου 34 του Ν.4115/2013, ορίζεται μεταξύ άλλων ότι,: «Επιστήμονες ανεγνωρισμένου επιστημονικού κύρους είτε κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος είτε υποψήφιοι διδάκτορες είτε εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας, δύνανται να απασχολούνται ως πανεπιστημιακοί υπότροφοι δια πράξεως του οικείου Τμήματος, για τη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού, οργανωτικού, εργαστηριακού ή κλινικού έργου, καθοριζόμενου δια της συμβάσεως.…». Ως εκ τούτου, οι εν λόγω ιατροί (Πανεπιστημιακοί Υπότροφοι) έχουν καθήκον και υποχρέωση να συμμετέχουν, στο πλαίσιο της επιστημονικής 
δραστηριότητας μιάς πανεπιστημιακής κλινικής, στο κλινικό έργο οποιασδήποτε μορφής, στις ιατρικές πράξεις εν συνόλω και στις εφημερίες, όπως καθορίζεται από τις συμβάσεις τους.
β) Σύμφωνα με το άρθρο 45 του Ν. 3205/2003, η συμμετοχή των μελών ΔΕΠ τμημάτων ιατρικής και όλων των ιατρών που με οποιαδήποτε σχέση προσφέρουν υπηρεσία στα νοσοκομεία στο πρόγραμμα εφημεριών είναι υποχρεωτική για όλους τους βαθμούς και βαθμίδες, σύμφωνα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των εν λόγω Πανεπιστημιακών Υπότροφων είναι αντίστοιχα με την εκπαιδευτική βαθμίδα προς την οποία έχουν εξομοιωθεί βάσει των προσόντων τους.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved