ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Εκδήλωση ΑΠΘ για την απασχόληση στα θεσμικά όργανα της ΕΕ

Αθήνα 9.12.2015, 16:34

Το παράρτημα  των EU Careers του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ), επί της 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη, Ημερίδα – Εκδήλωση με θέμα την «Απασχόληση στα θεσμικά Όργανα της Ε.Ε. : Απτή πραγματικότητα μέσω των EU Careers».

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας στον ευρωπαϊκό ιστό με θέσεις μόνιμου χαρακτήρα αλλά και πρακτικής άσκησης, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να οδηγηθούν στην όσο το δυνατόν ορθότερη υποβολή της αίτησής τους με σκοπό την εξέλιξη της καριέρας τους. Παράλληλα θα υπάρξουν και εισηγήσεις συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι εκπρόσωποι φορέων, ακαδημαϊκοί και επιτυχημένοι επαγγελματίες στον κλάδο τους οι οποίοι θα μιλήσουν σχετικά με τη δυνατότητα εργασίας σε κάποιο από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. ενώ ακόμη θα περιγράψουν και τις βιωματικές εμπειρίες που έχουν αποκομίσει οι ίδιοι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Νομικής Σχολής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/VR8LHXhXKT. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (European Personnel Selection Office – EPSO)  είναι αρμόδια για την επιλογή προσωπικού για οργανισμούς και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδρύθηκε το 2002 και η αρμοδιότητά της επεκτείνεται μέσω του EU CAREERS, με στόχο την υποστήριξη και καθοδήγηση των ενδιαφερομένων ως προς τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, τις διαδικασίες επιλογής και τη διάδοση της EPSO.  

Εκπρόσωπος του EU Careers στo Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) είναι η απόφοιτος της Νομικής Σχολής, ασκούμενη δικηγόρος και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Στεφανία Ευσταθίου. 

Το παράρτημα EU Careers στο ΑΠΘ στοχεύει στη σύνδεση του επαγγελματικού περιβάλλοντος με τον ακαδημαϊκό χώρο μέσω της αξιόπιστης ενημέρωσης των φοιτητών και της καλλιέργειας των επαγγελματικών και λοιπών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για μια καριέρα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα (πχ. ηγετικές ικανότητες, διάθεση συνεργασίας, αποφασιστικότητα, δυνατότητα προς λήψη σωστών αποφάσεων γρήγορα και μεθοδικά κλπ). Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός γραφείου διασύνδεσης του πανεπιστημίου με την εργασιακή ευρωπαϊκή κοινότητα στην Ελλάδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού. Το παράρτημα συνεργάζεται με όλες της σχολές του Α.Π.Θ., αλλά και με τις διάφορες φοιτητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον πανεπιστημιακό χώρο. © Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved