ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Βεβαίωση άσκησης ιατρικού επαγγέλματος χορηγείται και πριν τη λήψη του πτυχίου

Αθήνα 4.3.2016, 6:56

Με αφορμή ερωτήματα από Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας (Διεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας) απαντά αναφορικά με τη δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος με την προσκόμιση βεβαίωσης περάτωσης σπουδών από τη Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου και πριν τη λήψη του πτυχίου του ενδιαφερόμενου.

Με τις διατάξεις του άρθρου 33 παρ.12 του Ν.4009/2011, ορίζεται ότι: «Ο φοιτητής ολοκληρώνει τις σπουδές του και του απονέμεται τίτλος σπουδών όταν εξεταστεί επιτυχώς στα μαθήματα που προβλέπονται από το Πρόγραμμα Σπουδών και συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων». Σχετικώς και σύμφωνα με την αριθ. 366/1994 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε εφαρμογή του προϊσχύσαντος άρθρου 25, παρ.12 του Ν.1268/1982, που όριζε ομοίως το εν λόγω θέμα) ο φοιτητής καθίσταται πτυχιούχος από την ημερομηνία κατά την οποία ο αρμόδιος εξεταστής του τελευταίου απαιτούμενου για τη λήψη του πτυχίου του μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, βεβαιώνει ότι εξετάστηκε επιτυχώς στο μάθημα αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συγκεντρώσει τον προβλεπόμενο από το πρόγραμμα αυτό αριθμό διδακτικών μονάδων.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δύναται να χορηγηθεί βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος με την προσκόμιση βεβαίωσης περάτωσης σπουδών από το Πανεπιστήμιο με την επισήμανση ότι μετά τη λήψη του πτυχίου ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίσει το αντίγραφο, ώστε να είναι πλήρης ο φάκελος του.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved