ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Πώς θα πάρετε πιστοποίηση ελεγκτή ΚΤΕΟ

Αθήνα 13.5.2016, 18:08

Τα σχετικά με την κατάρτιση, εξέταση και πιστοποίηση ελεγκτών ΚΤΕΟ για τη διενέργεια ελέγχων σε οχήματα μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (ADR) και ευπαθών τροφίμων (ΑΤΡ) εξειδικεύει κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Μεταφορών.

Η ετήσια τεχνική επιθεώρηση των οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (ADR) που διενεργείται στο πλαίσιο του περιοδικού τεχνικού ελέγχου και η έκδοση πιστοποιητικών έγκρισης οχημάτων ADR της χώρας διενεργείται από ελεγκτικό προσωπικό ΚΤΕΟ το οποίο κατέχει ισχύον πιστοποιητικό ελεγκτή ΚΤΕΟ ADR. Ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος οχημάτων μεταφοράς ευπαθών τροφίμων (ΑΤΡ) στα ΚΤΕΟ της χώρας διενεργείται από ελεγκτικό προσωπικό το οποίο κατέχει ισχύον πιστοποιητικό ελεγκτή ΚΤΕΟ ΑΤΡ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των προαναφερομένων ελέγχων είναι και η κατοχή ισχύοντος πιστοποιητικού ελεγκτή βαρέων οχημάτων.

Το πιστοποιητικό ελεγκτή ΚΤΕΟ ADR και το πιστοποιητικό ελεγκτή ΚΤΕΟ ΑΤΡ χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ) η οποία τηρεί και ενημερώνει μητρώο πιστοποιημένων ελεγκτών ΚΤΕΟ ADR/ATP.

Για την απόκτηση πιστοποιητικού ελεγκτή ΚΤΕΟ ADR ή/και ΑΤΡ ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:
α. να είναι κάτοχος ισχύοντος πιστοποιητικού ελεγκτή βαρέων οχημάτων
β. να έχει παρακολουθήσει επιτυχώς πρόγραμμα κατάρτισης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3.
γ. να έχει επιτύχει στις εξετάσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6.
δ. να είναι κάτοχος τουλάχιστον ενός εκ των παρακάτω τίτλων σπουδών από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισοτίμου πτυχίου αναγνωρισμένης σχολής της αλλοδαπής:
(δ1) διπλωματούχος μηχανικός ειδικότητας: μηχανολόγου, ηλεκτρολόγου, ηλεκτρολόγου − μηχανικού, ναυπηγού−μηχανολόγου, ηλεκτρονικού, χημικού, μεταλλειολόγου, παραγωγής και διοίκησης, διαχείρισης ενεργειακών πόρων, ορυκτών πόρων ή άλλης σχετικής ειδικότητας που έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα σχετικά με τον έλεγχο των οχημάτων, μέλος του Τ.Ε.Ε., ή
(δ2) πτυχιούχος μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) κατεύθυνσης: μηχανολόγου, ηλεκτρολόγου, ναυπηγού, μηχανολόγου οχημάτων, ηλεκτρονικού, αντιrρύπανσης, ενεργειακής τεχνολογίας, βιοσυστημάτων, μηχανικού γεωργικών μηχανών και αρδεύσεων, γεωργικής μηχανολογίας και υδάτινων πόρων, μηχανολογίας και υδάτινων πόρων ή άλλης σχετικής ειδικότητας που έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα σχετικά με τον έλεγχο των οχημάτων.

Το πιστοποιητικό ελεγκτή ΚΤΕΟ ADR/ATP ισχύει για δύο έτη από την ημερομηνία επιτυχούς εξέτασης.

Η περίοδος ισχύος του παρατείνεται για δύο έτη από την ημερομηνία λήξης του εφόσον, κατά τον τελευταίο χρόνο της ισχύος του, ο κάτοχος του παρακολουθήσει επιτυχώς πρόγραμμα περιοδικής κατάρτισης και περάσει με επιτυχία από εξετάσεις ανανέωσης για το αντικείμενο ADR/ATP που κατέχει.

Το πιστοποιητικό ελεγκτή ΚΤΕΟ ADR και το πιστοποιητικό ελεγκτή ΚΤΕΟ ΑΤΡ έχει την μορφή του υποδείγματος των Παραρτημάτων Ι και II, αντίστοιχα.

Ο αριθμός πιστοποιητικού που τίθεται σε αυτό είναι ο κωδικός ελεγκτή βαρέων οχημάτων με την προσθήκη του χαρακτηριστικού ADR ή ΑΤΡ, κατά περίπτωση.

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β', αρ. φύλλου 1337 της 12ης Μαΐου 2016.© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved