ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Επαγγελματική συμβουλευτική προσφέρει ο ΕΟΠΠΕΠ

Αθήνα 17.6.2016, 21:28

Υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής προσφέρει σε εφήβους και ενήλικες ο ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Για τους Εφήβους ο Οργανισμός λειτουργεί την Πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (www.eoppep.gr/teens), η οποία μετράει ήδη πάνω από 500.000 εγγεγραμμένους χρήστες, στηρίζοντάς τους στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους. Οι έφηβοι μπορούν να κάνουν δωρεάν και online τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, να οραματισθούν το μέλλον τους μέσα από το παιχνίδι «Real Game”, να γνωρίσουν σύγχρονα επαγγέλματα κ.α.  

Παράλληλα, στους Ενήλικες, παρέχεται η αντίστοιχη Πύλη Διά Βίου Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας (http//e-stadiodromia.eoppep.gr) με ήδη 60.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φτιάξουν τον ατομικό τους ηλεκτρονικό φάκελο προσόντων (e-portfolio) με τις δεξιότητες και προσόντα που διαθέτουν, να λάβουν πληροφόρηση για την αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα και να αναζητήσουν υπηρεσίας συμβουλευτικής σταδιοδρομίας. 

Επιπλέον, ο Οργανισμός λειτουργεί την Εθνική Βάση Δεδομένων Εκπαιδευτικών Ευκαιριών «Πλοηγός», η οποία βρίσκεται σε φάση αναβάθμισης του περιεχομένου της, που στοχεύει στην επικαιροποίηση των 16.000 εκπαιδευτικών ευκαιριών που περιέχει με νέα τμήματα και τομείς σπουδών σε Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση κλπ. 

Όπως δήλωσε ο Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Σταύρος Καραγκούνης σε ομιλία του στους Μεταπτυχιακούς φοιτητές της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην ημερίδα με θέμα «Ζητήματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής Νέων Ενηλίκων», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, «όλα αυτά τα εργαλεία ΣΥΕΠ του Οργανισμού προσφέρονται δωρεάν και διαδικτυακά στην κοινωνία των πολιτών και δρουν ως προληπτική παρέμβαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Επίσης, τόνισε την προστιθέμενη αξία των  εργαλείων αυτών, καθώς οι Πύλες ανάπτυξης σταδιοδρομίας του ΕΟΠΠΕΠ συνδέονται με τη διαδικτυακή Πύλη του ΟΑΕΔ για τη στήριξη των ανέργων, καθώς και τις πλατφόρμες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς όφελος των στρατεύσιμων, οπλιτών και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved