ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Προς πιστοποίηση Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Αθήνα 11.10.2016, 20:06

Διαδικασίες για την Πιστοποίηση Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας, ένα χρόνιο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας, θα ξεκινήσει το 2017 ο ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Το ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας, Σταύρος Καραγκούνης, σε σεμινάριο που υλοποιεί ο ΕΟΠΠΕΠ, σε συνεργασία με το ΚΑΝΕΠ (Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής) της ΓΣΕΕ, όπου οι Επαγγελματίες Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας επιμορφώνονται για να υποστηρίξουν τους νέους 15-29 ετών NEETs (Not in Education, Employment or Training). 

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΕΟΠΠΕΠ στον τομέα της ΣΥΕΠ (Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός) με επιμορφωτικές δράσεις, μελέτες και εγχειρίδια διαθέσιμα δωρεάν σε ωφελούμενους Συμβούλους, αλλά και στο ευρύ κοινό, με διαδικτυακά εργαλεία συμβουλευτικής σταδιοδρομίας για εφήβους «ΤΕΕΝS GATE” και ενήλικες “e-stadiodromia” και με την εθνική βάση δεδομένων εκπαιδευτικών ευκαιριών «Πλοηγός» που συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Πύλη Εργασίας «Ploteus”. 

Στην εκδήλωση μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Συμβούλων των ΚΕΣΥΠ του υπουργείου Παιδείας, των Εργασιακών Συμβούλων του ΟΑΕΔ, των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και όλων των Συμβούλων Σταδιοδρομίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, γεγονός που υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της υποστήριξης των νέων.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved