ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων, 5-9 Δεκεμβρίου

Αθήνα 5.12.2016, 12:23

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει από τις 5 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2016 την πρώτη Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων με σκοπό να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν, να χρησιμοποιήσουν και να βελτιώσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης. Πρόκειται για μία από τις δέκα βασικές δράσεις που προτείνει η Επιτροπή με το Νέο Θεματολόγιο Δεξιοτήτων για την Ευρώπη, το οποίο παρουσίασε φέτος τον Ιούνιο.

Η Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων, προβάλλει υψηλής ποιότητας πρωτοβουλίες στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) για να βοηθήσει τους πολίτες να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας. Περισσότερες από 650 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη – και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, την EFTA και τις υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες – και θα αναδειχθεί έτσι ο σημαντικός ρόλος της ΕΕΚ στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, της απασχόλησης, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας. Ο κατάλογος των εκδηλώσεων ανά χώρα διατίθεται στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) διοργανώνουν όλη την εβδομάδα Workshops Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στο Στέκι της Ευρώπης (Λεωφ. Αμαλίας 8). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:  http://ec.europa.eu/greece/node/1863_el.

Η κ. Marianne Thyssen, Επίτροπος αρμόδια για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την εργασιακή κινητικότητα, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα προβάλλει την αριστεία στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η ΕΕΚ οδηγεί τους νέους ανθρώπους ταχύτερα στην εύρεση εργασίας και μπορεί να αποτελέσει έξυπνη επιλογή επαγγελματικής σταδιοδρομίας για όλους. Ένας μείζων στόχος του Νέου Θεματολογίου Δεξιοτήτων της Επιτροπής για την Ευρώπη είναι η ΕΕΚ να αποτελεί πρώτη επιλογή και όχι εναλλακτική λύση».

Η απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε ποιοτική απασχόληση, στην ανάπτυξη επιχειρηματικού πνεύματος, σε ελκυστικές και ενδιαφέρουσες σταδιοδρομίες και σε ευκαιρίες για συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων και επανεκπαίδευση. Η Επιτροπή κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν: σπουδαστές, γονείς, εταιρείες, επιχειρηματικές οργανώσεις, κοινωνικούς εταίρους, φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, οργανισμούς εκπαίδευσης ενηλίκων, ερευνητές, συμβούλους καριέρας, αρχές και την ευρύτερη κοινωνία.

Στις εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο συγκαταλέγονται ένα Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Φόρουμ για την ΕΕΚ, ένα Συνέδριο για τις «Δεξιότητες Ενηλίκων», μια Συνάντηση Φορέων της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Θέσεις Μαθητείας, ένα Φόρουμ της Ερευνητικής Κοινότητας για την ΕΕΚ, ένα Φόρουμ για την ΕΕΚ και τους Φορείς Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ένα Φόρουμ των Τομεακών Συμμαχιών και Συμβουλίων Δεξιοτήτων. Στο τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων, με ιδιαίτερη μνεία στην αριστεία και την ποιότητα σε διάφορες κατηγορίες ΕΕΚ και την ενημέρωση για σημαντικά έργα που έχουν λάβει ενωσιακή και εθνική χρηματοδότηση. 

Ιστορικό 
Η Επιτροπή, με το Νέο Θεματολόγιο Δεξιοτήτων για την Ευρώπη, δίνει νέα ώθηση στην ανάγκη να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι, οι γονείς τους και κάθε είδους εκπαιδευόμενοι σχετικά με το ότι η ΕΕΚ μπορεί να αποτελεί εξίσου ελκυστική επαγγελματική σταδιοδρομία σε σύγκριση με την παραδοσιακή οδό εκπαίδευσης από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο. Καθ' όλη τη διάρκεια της ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων η Επιτροπή προβάλλει την ΕΕΚ ως επιλογή που προσφέρει υψηλής ποιότητας εργασία, καλές αποδοχές και πρόοδο στην επαγγελματική ζωή. Επομένως, η ΕΕΚ συνεισφέρει στις στρατηγικές προτεραιότητες της Επιτροπής που αφορούν την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Το Νέο Θεματολόγιο Δεξιοτήτων για την Ευρώπη, το οποίο παρουσίασε η Επιτροπή τον Ιούνιο του 2016, θέτει ως βασικό στόχο του να γίνει η ΕΕΚ πρώτη επιλογή.

Η Επιτροπή έχει ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους παράγοντες στην Ευρώπη να διοργανώσουν κατά την εν λόγω περίοδο εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως Ημέρες Γνωριμίας, με σκοπό την προώθηση επιτυχών προγραμμάτων ΕΕΚ ή άλλων δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης.

Η διοργάνωση της εβδομάδας έχει πραγματοποιηθεί με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης http://www.cedefop.europa.eu/el και του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.http://www.etf.europa.eu/

* Δείτε:


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved