ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
ΒΙΒΛΙΟ | Το μέλλον της αγοράς εργασίας: επαγγέλματα και δεξιότητες (κατεβάστε το)

Αθήνα 27.1.2017, 02:23

Το Κέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζει την έκδοση του βιβλίου «Το μέλλον της αγοράς εργασίας: επαγγέλματα και δεξιότητες» της Δρ. Δέσποινας Σιδηροπούλου - Δημακάκου, καθηγήτριας Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτριας καθηγήτριας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
Στο βιβλίο καταβάλλεται μια προσπάθεια καταγραφής των επαγγελματικών ομάδων που διαφαίνεται, με βάση τα αποτελέσματα σύγχρονων μελετών, ότι θα προσφέρουν θέσεις επαγγελματικής απασχόλησης στις επόμενες τρεις δεκαετίες. Παράλληλα, συζητείται το θέμα των δεξιοτήτων τις οποίες είναι αναγκαίο να αναπτύξουν οι μελλοντικοί εργαζόμενοι προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
 
Καταγράφονται και αναλύονται εννέα μεγάλοι επαγγελματικοί τομείς, οι οποίοι προβλέπεται ότι θα προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στο μέλλον όπως, π.χ. Υγεία και κοινωνική φροντίδα, Νέες τεχνολογίες και πληροφορική, Ρομποτική, Μάρκετινγκ, Λογιστικές Υπηρεσίες και άλλα. Το βιβλίο βασίσθηκε στις ομιλίες της συγγραφέως προς την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, την άνοιξη του 2015, μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Το βιβλίο θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για τους μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στο στάδιο της λήψης εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων, όσο και για τους γονείς τους. Αλλά και οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και επαγγελματικής αγωγής θα βρουν στο βιβλίο χρήσιμες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πληροφόρησης στους μαθητές τους.

Η συγγραφέας
Η Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου είναι Καθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του Τομέα Ψυχολογίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός» του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας καθώς και το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής του Τομέα Ψυχολογίας. Έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει συγγράψει δύο βιβλία και πάνω από ενενήντα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και αυτοτελείς τόμους. Είναι τακτικό μέλος των επιστημονικών εταιρειών International Association for Educational and Vocational Guidance, International Test Commission, και National Career Development Associatio© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved