ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Εκδηλώσεις για τα πράσινα και ψηφιακά επαγγέλματα στη Θεσσαλονίκη

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.9.2021, 18:33

Συνέδριο και βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Girls’ Day – Γνωρίστε πράσινα & ψηφιακά επαγγέλματα και καριέρες από κοντά», με σκοπό τον επαγγελματικό προσανατολισμό νέων γυναικών και μαθητριών στον τομέα των πράσινων τεχνολογιών, διοργανώνουν ο ΟΑΕΔ και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 με 20:00, στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. 

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, την ICON Group, την STEM Education και πολλούς ακόμη φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF) της Γερμανίας έργου συνεργασίας GRÆDUCATION www.graeducation.org

Το Girls’ Day της Θεσσαλονίκης αποτελείται από δυο μέρη. Το πρώτο θα περιλαμβάνει συνέδριο με ομιλητές από την Ελλάδα και την Γερμανία , ενώ το δεύτερο θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια που θα δίνουν τη δυνατότητα σε κορίτσια από 9 έως 16 ετών να γνωρίσουν την έννοια του «πράσινου» επιχειρηματικού περιβάλλοντος. 

Συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα χαιρετίσουν ο κ. Γεώργιος Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η κ.Sibylla Bendig, Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής του ΟΑΕΔ. Στη συνέχεια, θεσμικοί ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν σε πάνελ τα εξής θέματα:«Η πράσινη ανάπτυξη χρειάζεται νέα τεχνικά ταλέντα: Η εκπαίδευση STEM και ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία ως κλειδί για την ενίσχυση των πράσινων και ψηφιακών επαγγελμάτων» και «Ελληνογερμανικός διάλογος: Οι πράσινες δεξιότητες ως μοχλός οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης» αντίστοιχα.

Τα Βιωματικά Σεμινάρια θα λάβουν χώρα παράλληλα με το Συνέδριο και οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τις πράσινες τεχνολογίες, να ενημερωθούν σχετικά με τα νέα επαγγελματικά προφίλ και τις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά εργασίας, να γνωρίσουν από κοντά επιχειρήσεις και τα στελέχη τους και να ενημερωθούν για τα τεχνικά και κυρίως τα «πράσινα» επαγγέλματα. 


ΠΙΝΑΚΑΣ
Η θεματολογία των εργαστηρίων

1) Ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο (Ηλικίες 13-16)
2) Ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο (Ηλικίες 13-16)
3) Η ενέργεια ως φαινόμενο – Αέρας και Υδροηλεκτρική ενέργεια (Ηλικίες 9-12)
4) Η ενέργεια ως φαινόμενο – Ρεύμα από τον ήλιο (Ηλικίες 9-12)
5) Μαθαίνω να γράφω κώδικα - Οι πρώτοι μου Αυτοματισμοί (Ηλικίες 9-12)
6) Προχωρημένα βήματα στον Προγραμματισμό (Ηλικίες 13-16)
7) Εικονική Πραγματικότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση (Ηλικίες 13-16)
8) Πράσινη επιχειρηματικότητα για νέους - GreenTecLab (Ηλικίες 13-16)

Η εκδήλωση θα κλείσει με κλήρωση μικρών δώρων για την προστασία του κλίματος για τους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis/plirofories-ekdilosis/gilrs-day-gnoriste-prasina-psifiaka-epaggelmata-kai-karieres-apo-konta.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved