ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
Ποιοί (δεν) στηρίζουν την γυναίκα καριέρας 28/11/08


Αθήνα 28.11.2008, 15:04
Σήμερα οι γυναίκες καριέρας είναι σαφώς λιγότερες από τους άνδρες συναδέλφους τους, τόσο λόγω των προσωπικών τους επιλογών, όσο και λόγω των οικογενειακών και κοινωνικών καταβολών της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και του «ανδροκρατούμενου» κόσμου των business. 

Όσες έχουν καταφέρει να φτάσουν σε υψηλές βαθμίδες της ιεραρχίας θεωρούνται ικανότερες από τους άνδρες συναδέλφους τους, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι κατέβαλαν διπλή προσπάθεια από αυτή των ανδρών για να τα καταφέρουν, έχοντας περάσει από την «στενωπό» των πολλαπλών ρόλων -ειδικά όταν έχουν μικρά παιδιά-, τις δυσκολίες της σχέσης με τον σύντροφό τους και την σχεδόν εκμηδένιση του προσωπικού τους χρόνου. Εν πολλοίς η επιτυχία τους στηρίζεται στην στήριξη που τους προσφέρει ο περίγυρός τους και ιδιαίτερα τα παιδιά τους, οι γονείς τους και οι υφιστάμενοί τους. Αντίθετα, απέναντί τους βρίσκουν πολλές φορές τους συνήθως ανταγωνιστικότερους συντρόφους τους ή συζύγους τους, καθώς και τους άντρες των αντίστοιχων υψηλών επαγγελματικών βαθμίδων.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση με θέμα: "Ηγεσία γένους θηλυκού", την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους 150 και πλέον γυναίκες μάνατζερ και επιχειρηματίες. Εισηγήσεις παρουσίασαν διακεκριμένοι ειδικοί, όπως η Αργυρώ Γκόλφη, ψυχολόγος με κατεύθυνση στην Οργανωτική και Βιομηχανική Ψυχολογία, η Ξένια Κούρτογλου, μέλος Δ.Ε. ΙΑΓΜΕ, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της "Focus Bari", και o Δημήτρης Μπουραντάς, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όσον αφορά το μέλλον, οι ομιλητές συμφώνησαν ότι τα πράγματα φαίνονται πιο θετικά για την ανάπτυξη των γυναικών καριέρας. Σε αυτό συνηγορούν αφενός οι ανερχόμενες σύγχρονες τυπολογίες νοοτροπίας ως προς τη θέση της γυναίκας στην οικογένεια και την κοινωνία -ενώ ταυτόχρονα απέρχεται το παλιότερο παραδοσιακό πρότυπο που την ήθελε στο σπίτι «υπό» τον άντρα-, και αφετέρου οι ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες μόρφωσης - σπουδών που δίνονται στα κορίτσια, αντίστοιχα με τα αγόρια, από την γονεϊκή τους οικογένεια. Θετικό ρόλο θα παίξει και η ευρύτερα επικρατούσα τάση ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, που αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες καριέρας, δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πια αναγνωρίσει ότι κανένας εργαζόμενος και ιδιαίτερα σε απαιτητικές θέσεις δεν μπορεί να αποδώσει αν δεν έχει μια ισορροπημένη προσωπική και οικογενειακή ζωή.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved