ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Όροι συμβολαίου" για ανώτερα στελέχη

 

Αθήνα 22.5.2010, 23:04

Την εργασιακή βαρβαρότητα στο εν πολλοίς εξειδανικευμένο περιβάλλον των στελεχών επιχειρήσεων, αναδεικνύει ανάγλυφα το θεατρικό έργο "Όροι συμβολαίου" του Mike Bartlett, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Θεατρικός Οργανισμός "Νέος λόγος" στο Studio Μαυρομιχάλη (πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Court Theatre του Λονδίνου τον Μάιο του 2008).

Το έργο περιγράφει τις διαδοχικές συναντήσεις της μάνατζερ μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας με μια υπάλληλο, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας. Θέμα των συναντήσεων αυτών αποτελεί το συμβόλαιο συνεργασίας που έχει υπογράψει η υπάλληλος με την εταιρεία και ένας όρος που υπάρχει σε αυτό, σύμφωνα με τον οποίο είναι υποχρεωμένη να αναφέρει στη διοίκηση οποιαδήποτε ερωτική σχέση της με κάποιο άλλο στέλεχος από την ίδια εταιρεία.

Η ιστορία ξεκινάει σαν μια ρεαλιστική περιγραφή του ασφυκτικού εργασιακού περιβάλλοντος στις μεγάλες πολυεθνικές, για να εξελιχθεί κατόπιν σε μια γκροτέσκο κωμωδία εξωφρενικών καταστάσεων και να καταλήξει στο τέλος, σε μια τραγική απεικόνιση της βαρβαρότητας, με την οποία οι απρόσωπες εταιρείες αντιμετωπίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Το μεγάλο κατόρθωμα του έργου είναι, ότι ενώ οι καταστάσεις που περιγράφει φαίνονται εκ πρώτης όψεως εξωφρενικές και μη ρεαλιστικές, στο τέλος σου αφήνει  μια τρομακτική αίσθηση οικειότητας, που σε παγώνει και σε οδηγεί σε δυσοίωνες σκέψεις για το πού μπορεί να φτάσει το οικονομικό μοντέλο που έχουμε φτιάξει και ποιες μεθόδους θα χρησιμοποιήσει ακόμα για να καταφέρει να επιβιώσει. Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που έχουν βιώσει όσοι είδαν την ταινία του Κώστα Γαβρά "Το τσεκούρι".

Το έργο του πρωτοπαρουσιαζόμενου στην Ελλάδα Mike Bartlett σκηνοθετεί ο Φώτης Μακρής και τους δύο ρόλους, του μάνατζερ και της υπαλλήλου, ερμηνεύουν οι Στέλλα Κρούσκα και η Εκάβη Ντούμα, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Γιώργος Ζιάκας. Θα παίζεται μέχρι τις 8 Ιουνίου στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα, τηλ.: 210-6453330).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved