ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στις 17 Ιουλίου οι εξετάσεις για άδειες σε μετανάστες

 

Αθήνα 14.6.2010, 20:21

Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού υπηκόων τρίτων χωρών, προκειμένου να αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με το ΠΔ 150/2006 (ΦΕΚ 160/Α). Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις θα υποβληθούν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ), έως 21 Ιουνίου 2010.

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν:
- Όσοι έχουν παρακολουθήσει ήδη ή θα ολοκληρώσουν τον Ιούλιο του 2010 επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση των Μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό Πολιτισμό "Οδυσσέας" Επιπέδου Α2 διάρκειας 175 ωρών, από τις οποίες οι 150 ώρες αφορούν σε μαθήματα της ελληνικής γλώσσας και οι 25 ώρες σε μαθήματα στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, στα τμήματα μάθησης των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας.

- Κατ’ εξαίρεση για το έτος 2010 δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης και χωρίς την υποχρεωτική παρακολούθηση του προγράμματος των 150 ωρών μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας και 25 ωρών μαθημάτων στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού, έχουν όσοι απέκτησαν από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας αντίστοιχο του επιπέδου Β', όπως αυτό περιγράφεται στο άρθρο 9 του Π.Δ. 363/1998 (ΦΕΚ 242/Α΄/29−10−1998). Επίσης παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης σε υπηκόους τρίτων χωρών που απέκτησαν πιστοποιητικό εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης Γ και Δ’ Επιπέδου από τα τμήματα της ΓΓΔΒΜ - ΙΔΕΚΕ, μέχρι τον Ιούνιο του 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved