ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Υπουργείο Εργασίας: Έκπληξη για την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

 

Αθήνα 2.11.2010, 20:21

Την έκπληξή του για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΓΣΕΕ σχετικά με την τοποθέτηση της υπουργού Λούκας Κατσέλη για την ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε άτυπη ενημέρωση προς τους διαπιστευμένους συντάκτες εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, "καθώς αυτή διαστρεβλώνει πλήρως το περιεχόμενο της τοποθέτησης της υπουργού".

Η υπουργός διευκρινίζει ότι η θέση του υπουργείου είναι "υπέρ της σύναψης συλλογικών συμβάσεων που διασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς καθώς και αποτρέπουν την «εργασιακή ζούγκλα». Επιπλέον επισημαίνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για την προώθηση ρύθμισης που αφορά στην εφαρμογή διατάξεων αναφορικά με τις ΣΣΕ, σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 7 του ν. 3845/10. Τέλος, διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο δεν παρεμβαίνει στις συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και ο έλεγχος νομιμότητας των συμβάσεων ασκείται από τη Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΣΕ χαρακτήριζε προκλητικές και απαράδεκτες τις τοποθετήσεις της κ. Κατσέλη σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ παράλληλα επανέφερε το αίτημά της για νομοθετική κατοχύρωση της ΕΓΣΣΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved