ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 



 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΕ: Συναγερμός λόγω της εργασιακής ανασφάλειας των νέων

 

Αθήνα 24.11.2010, 13:52

"Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα δουν το φως της δημοσιότητας σε λίγες μέρες για την εργασιακή ασφάλεια των νέων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και πλέον προκύπτει ζήτημα επείγουσας σημασίας" υπογράμμισε ο Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής ΄Ενταξης, κ. Λ. Αντόρ έπειτα από παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου σε επίκαιρη ερώτηση προς την Επιτροπή για την επισφαλή απασχόληση των νέων κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται στο Στρασβούργο.

Η έκθεση της Επιτροπής, που θα δημοσιευτεί το προσεχές διάστημα, αποδεικνύει πως οι κοινωνικές ομάδες που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις εργασίας και που ως επί το πλείστον αφορούν άτομα νεαρής ηλικίας, αμείβονται κατά μέσο όρο 14% χαμηλότερα για την εργασία που προσφέρουν, σε σχέση με τις αμοιβές αντίστοιχης εργασίας μακροχρόνιας σύμβασης. Μάλιστα, ο Ούγγρος Επίτροπος σημειώνει πως σε αυτή την εργασιακή κατάσταση βρίσκεται σήμερα το 40% των νέων στην Ευρώπη την ώρα που ο αριθμός του συνολικού πληθυσμού των προσωρινά απασχολούμενων δεν ξεπερνά το 13% του εν ενεργεία εργατικού δυναμικού της Ε.Ε.. Εξάλλλου, το ποσοστό των νέων που δεν βρίσκονται στην εκπαίδευση, σε κάποια σύμβαση εργασίας ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή εκπαίδευσης ποικίλει από 4% στην Δανία και στην Ολλανδία μέχρι 20% στην Ιταλία, στην Κύπρο και στην Βουλγαρία.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι οι νέοι συχνά εγκλωβίζονται σε μια αλυσίδα συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, που μειώνει τις πιθανότητες ένταξης σε σταθερότερες συμβάσεις εργασίας και επομένως επιτείνει την εργασιακή ανασφάλεια τους. Ο Ούγγρος Επίτροπος, συμμεριζόμενος την άποψη του Ελληνα ευρωβουλευτή, ανέφερε πως σήμερα οι νέοι πληρώνουν τις δραματικές αλλαγές που συντελούνται στις εθνικές οικονομίες, ωστόσο, απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις τόσο για αν και σε ποίο βαθμό η Επιτροπή σχεδιάζει να αναλάβει ξεχωριστές πολιτικές για την ενίσχυση και τη θωράκιση της νεανικής απασχόλησης στα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν οικονομική ύφεση, όσο και για το εαν η πρωτοβουλία της περασμένης Τρίτης από την Επιτροπή σχετικά με τη δημιουργία ενός "ανοικτού ενιαίου συμβολαίου" θα έχει θετικά αποτελέσματα στην εργασιακή ασφάλεια των νεαρών ηλικιών.

"Είναι ξεκάθαρο ότι την αμηχανία της οικονομικής κρίσης διαδέχεται το άγχος και η αγωνία εκείνων που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των οικονομικών αλλαγών. Ο φόβος κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη και η εξάπλωση της οικονομικής κρίσης σε άλλες χώρες της ευρωζώνης δοκιμάζει σε επικίνδυνο βαθμό τις ήδη περιιορισμένες αντοχές των νέων. Οι οικονομικές συνθήκες απαιτούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, να ενεργήσει αμέσως και να υλοποιήσει τους στόχους που προβλέπονται στην στρατηγική "Ευρώπη 2020" για την απασχόληση και την εκπαίδευση των νέων πολύ πιο γρήγορα από ότι αρχικά είχε καθοριστεί", δήλωσε ο κ. Παπανικολάου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved