ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: Ιστορικό χρέος

Αθήνα 14.8.2011, 22:32

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Καθημερινά γίνεται ολοένα και πιό φανερό ότι το βασικό πρόβλημα στις μέρες μας είναι η κλοπή του παγκόσμιου πλούτου από τα παράσιτα της αυτοκρατορίας του χρήματος και ότι ζητούμενο είναι η μορφή της αντίστασης των λαών και δη των ευρωπαϊκών.

Ήδη έχει αποδειχθεί ότι το λεγόμενο "ελληνικό πρόβλημα" δεν αποτελεί παρά ένα μικρό επεισόδιο στα γεωπολιτικά παιγνίδια που εξυφαίνουν οι πανίσχυροι πλουτοκράτες σε συνεργασία με ανίσχυρες ή υποτελείς πολιτικές ηγεσίες, με πρώτη και καλύτερη αυτήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τελευταία δείχνει πλέον απροκάλυπτα ότι θεωρεί βαριά την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και επιζητεί εύσχημους τρόπους να την αποποιηθεί ή μάλλον να την ξεπουλήσει στο παζάρι των λεγόμενων "αγορών" και στο όνομα της πόρνης ανταγωνιστικότητας.

Τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας προδιαγράφουν ένα ακόμη σκοτεινότερο μέλλον για τους λαούς: Φτώχεια, ανεργία, δουλεία, περιθωριοποίηση ή λουμπενοποίηση ολοένα και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού, περαιτέρω περιστολή των ελευθεριών... Ήδη επιβεβαιώνουν πολλά από τα θεωρούμενα μέχρι πρότινος ακραία σενάρια του Τζωρτζ Όργουελ ή θεωρίες που φάνταζαν συνωμοσιολογικές.

Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό που στήνεται ερήμην τους, οι πολίτες έχουν χρέος να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν, αντιτάσσοντας στην αξία του χρήματος τις ανθρώπινες αξίες, ίσως με "σημαία" το αξίωμα του Πρωταγόρα “πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος”.

Ποιά μορφή θα πάρει αυτή η αντίδραση, ο καιρός θα το δείξει. Πρώτα θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι ζούμε υπό την φασιστική κυριαρχία της αυτοκρατορίας του χρήματος, σε ένα μεταμοντέρνο φεουδαλικό καθεστώς που λεηλατεί τις ζωές μας. Σε μια εποχή που η Ιστορία απαιτεί από τους λαούς και ιδίως από τους νέους να επαναδιατάξουν τα πράγματα καθώς οι πολιτικές ηγεσίες είτε είναι ανίκανες να το κάνουν είτε πουλημένες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved