ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Αποδόμηση της πλήρους απασχόλησης"

 

Αθήνα 24.8.2011, 16:23

Τα στοιχεία της εξαμηνιαίας έκθεσης του ΣΕΠΕ για τις συμβάσεις εργασίας, αναδεικνύουν με τον πλέον καθαρό τρόπο, την -με γοργούς και ιδιαίτερα βίαιους ρυθμούς- αποδόμηση του μεταπολεμικού εργασιακού προτύπου της σταθερής, πλήρους απασχόλησης με αξιοπρεπείς μισθούς διαβίωσης μέσω των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση, Πανεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ειδικά για τα στοιχεία που δείχνουν το ρυθμό μεταβολής των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης στη διάρκεια του 2011, που μετατράπηκαν: α) σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης (αύξηση 121,94%), β) σε εκ περιτροπής εργασία κατόπιν «συμφωνίας» με τον εργαζόμενο (αύξηση 467,73%) και γ) σε εκ περιτροπής εργασία με μονομερή απόφαση του εργοδότη (αύξηση 5.521,67%), η Αυτόνομη Παρέμβαση τονίζει ότι αποδεικνύουν το μέγεθος της διαπόμπευσης της μισθωτής εργασίας, η οποία από αξιοπρεπή βιοποριστικό παράγοντα, μετατρέπεται σε φθηνό εμπόρευμα για τους εργοδότες.

"Οι δραματικές αλλαγές που επισυμβαίνουν στην αγορά εργασίας", συνεχίζει η ανακοίνωση, "είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να καταργήσει σε απόλυτο συγχρονισμό με την Τρόικα, τον ΣΕΒ και τους Τραπεζίτες, τα πάντα στο όνομα της βελτίωσης της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας, το σύνολο σχεδόν του προστατευτικού εργατικού δικαίου και να το μετατρέψει σε ένα «αγοραίο» εμπορικό δίκαιο, όπου η εργατική δύναμη αποτιμάται ως το πλέον φθηνό προϊόν, ώστε να διασφαλιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία του Κεφαλαίου.
Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα συντελούμενο έγκλημα σε βάρος του κόσμου της εργασίας, ο οποίος οδηγείται σιδηροδέσμιος στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Είναι επιτακτική ανάγκη για τα συνδικάτα και τις πλειοψηφικές ηγεσίες στις κορυφαίες οργανώσεις, να σταματήσουν να  παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Πρέπει να σπάσουμε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά του κυβερνητικού συνδικαλισμού και τις διαχωριστικές λογικές μέσα στους εργαζόμενους. Οι συντονισμένοι, επίμονοι με διάρκεια και αντοχή, πολύμορφοι ριζοσπαστικοί ταξικοί εργατικοί αγώνες, που θα έχουν πολιτικά αιτήματα και χαρακτηριστικά, είναι ο μοναδικός δρόμος, ώστε να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες ρεβανσιστικές πολιτικές των Μνημονίων και να επανακτήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη, μπορεί και πρέπει να προκα-λέσει μέγιστο πολιτικό και κοινωνικό γεγονός, που θα κινητοποιήσει τον λαϊκό παράγοντα και όλους όσους είναι οι χαμένοι του Μνημονίου και δρομολογήσουν εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved