ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μετρήσιμα αποτελέσματα ζήτησε από τον ΟΑΕΔ ο Α. Σαμαράς

 

Αθήνα 1.9.2011, 15:32

Μετρήσιμα αποτελέσματα του έργου του και μηδενικές καθυστερήσεις απαίτησε από τον ΟΑΕΔ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την σημερινή επίσκεψή του στον Οργανισμό, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.

Ο τελευταίος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του Οργανισμού και παρουσίασε τις νέες πολιτικές απασχόλησης που εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ μέσω 45 επιμέρους προγραμμάτων για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, για την παροχή κινήτρων στους εργοδότες με στόχο τη διατήρηση του προσωπικού τους μέσω της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και για τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με την επαγγελματική κατάρτιση και επανακατάρτιση, καθώς και για τα πέντε νέα προγράμματα που θα ενεργοποιηθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα για επιπλέον 31.000 ανέργους.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα περίπου 724.000 εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και εκπαιδευόμενοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, ενώ το τρέχον έτος 2.000.000 άτομα είτε βρίσκονται είτε θα βρεθούν κάτω από την κάλυψη των προγραμμάτων, των δράσεων αλλά και των παροχών του ΟΑΕΔ στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας, με ένα συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ.

Κατά τον κ. Κικίλια, με τις παραπάνω δράσεις έχει επιτευχθεί μια ανάσχεση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας τουλάχιστον κατά 4%, καθώς 306.847 άτομα υπάχθηκαν σε προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας,71.677 άνεργοι εντάχθηκαν σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, 53.979 απασχολούμενοι στον τουρισμό επωφελήθηκαν από προγράμματα διεύρυνσης της εποχικής απασχόλησης, 250.820 εργαζόμενοι εκπαιδεύονται μέσω αντίστοιχων προγραμμάτων.

Σημειώνεται ότι η αναφορά του κ. Κικίλια σε συγκράτηση της ανεργίας τουλάχιστον κατά 4% αποτελεί εκτίμηση κι όχι αποτέλεσμα κάποιας επιστημονικώς αποδεκτής μεθόδου μέτρησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved