ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δικαστήριο απορρίπτει τη μετατροπή σύμβασης εργασίας

 

Αθήνα 8.9.2011, 23:11

Το Μονομελές Πρωτοδικείο (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) απέρριψε αίτημα εργοδότη για μετατροπή θέσης πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής, δικαιώνοντας εργαζόμενη που προσέφυγε σε αυτό.

Επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες, επιχείρηση ζήτησε από εργαζόμενη με καθεστώς πλήρους απασχόλησης να ενταχθεί -και μάλιστα αυθημερόν- σε καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης. Η εργαζόμενη αρνήθηκε και προσέφυγε στο Πρωτοδικείο, το οποίο με την υπ' αριθ. 8606/2011 απόφασή του τη δικαίωσε.

Στο σκεπτικό του δικαστηρίου αναφέρεται ότι οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας που ορίζει ο νόμος είναι πολύ συγκεκριμένες και ότι μόνο για πολύ ισχυρούς λόγους δίνεται -κατ' εξαίρεση- το δικαίωμα στον εργοδότη να την εφαρμόσει. Τέτοιοι λόγοι είναι η απειλή της βιωσιμότητας της επιχείρησης ή ο σοβαρός και παγιωμένος περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητάς της. Η επίκληση της ταμειακής δυσχέρειας ή της άσχημης οικονομικής συγκυρίας δεν αποτελεί ισχυρό λόγο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved