ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στη Βουλή η αντιπαράθεση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

 

Αθήνα 9.9.2011, 14:21

Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και την ανάμειξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε αυτό, με αφορμή την κατάθεση σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων.

Απαντώντας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τόνισε ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με αντικειμενική διαδικασία επιλογής των 50.000 ανέργων που θα συμμετάσχουν σε αυτό, υπό τις οδηγίες του ΑΣΕΠ και τον έλεγχο του ΟΑΕΔ και του ΚΕΠΥΟ, ενώ πρότεινε επικεφαλής του ελέγχου να τεθεί επιτροπή κοινής αποδοχής.

Αναφερόμενος στην συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στο πρόγραμμα, ο υπουργός είπε ότι το υπουργείο ήταν υποχρεωμένο να τις συμπεριελάβει στους ενδιάμεσους φορείς για λόγους επιλεξιμότητας του προγράμματος, μαζί με σωματεία, ιδρύματα και άλλους οργανισμούς.

Σχετικά με την εμπλοκή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία επιλογής, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι έγκαιρα τον Ιούλιο και πριν δουν το φως της δημοσιότητας σχετικά δημοσιεύματα, απευθύνθηκε στον κ. Βέη ζητώντας τη συνδρομή του ΑΣΕΠ στην υλοποίηση του προγράμματος. Ο κ. Βέης τον διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος μετά τις 20 Αυγούστου, λόγω διακοπών, και ότι θα το παραπέμψει στη συνεδρίαση της ολομέλειας στις 15 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα ο υπουργός κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής και τη σχετική αλληλογραφία.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στγμάτισαν τα πελατειακά χαρακτηριστικά του προγράμματος και ζήτησαν αυτό να υλοποιηθεί από το ΑΣΕΠ, ενώ προέβαλαν ενστάσεις για την συμμετοχή των ΜΚΟ. Ωστόσο υπήρξαν και φωνές, όπως των κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Μάριου Σαλμά, που υποστήριξαν ότι το πρόγραμμα είναι στον αέρα κυρίως επειδή δεν έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και δεν έχουν εξασφαλισθεί οι σχετικοί πόροι.

Να υπάρξει αντικειμενικό σύστημα επιλογής των υποψηφίων και ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο, ώστε να ασκούν ελέγχο οι ίδιοι οι υποψήφιοι, χωρίς καν ανάμειξη του ΑΣΕΠ στη διαδικασία, πρότεινε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροδούλης, πρόταση που έδειξε να αποδέχεται ο υπουργός Εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved