ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Νέες εξαγγελίες για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
 

 

Αθήνα 12.1.2012, 11:32

Τα εξαγγελθέντα εδώ και τρία χρόνια προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και... χαμηλών προσδοκιών, που προβλέπουν πεντάμηνη εργασία για 57.400 ανέργους με μηνιαίο μισθό 625 ευρώ, όπου νάναι θα τεθούν σε εφαρμογή, ανακοινώνει για πολλοστή φορά το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι  διαδικασίες επιλογής των Δικαιούχων φορέων στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για την πρόσληψη 31.341 ανέργων, με προϋπολογισμό 100.161.088 ευρώ, και τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για την Περιφέρεια Αττικής και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Στα Προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνονται ενδεικτικά:
- έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας, όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών,
- δράσεις διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς,
- υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κλπ. 
- δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Η πρόσληψη των ανέργων θα γίνεται από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι ωφελούμενοι τοποθετούνται στις θέσεις εργασίας από τους συμπράττοντες φορείς (ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα κι εν γένει κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει νομίμως δραστηριότητες με σκοπό την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα), οι οποίοι έχουν συνάψει μνημόνια συνεργασίας με τους φορείς απασχόλησης. "Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση των γυναικών, των νέων και των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και των ανέργων από ειδικές κοινωνικές ομάδες που απειλούνται περισσότερο από τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας. Μέσα από τη συνδυαστική μοριοδότηση που προβλέπεται με σειρά κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενισχύεται και η αντικειμενική επιλογή των ωφελουμένων".

Κατά το υπουργείο, "η πιστή τήρηση της νομιμότητας των διαδικασιών και η εξασφάλιση της πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία επιλογής των δυνητικά ωφελουμένων θωρακίστηκε με:
α) τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ με νομοθετική ρύθμιση που ανέλαβε την εποπτεία και τον έλεγχο της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων και το έλεγχο των πινάκων κατάταξης
 β) τη συμμετοχή στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής Δικαιούχων εκπροσώπου της κάθε Περιφέρειας
 γ) τη σύσταση και συγκρότηση πενταμελούς Ειδικής Ελεγκτικής Επιτροπής από ανώτατους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς για  το έλεγχο –από άποψη σκοπιμότητας και νομιμότητας- των υποβληθέντων προτάσεων και του Πίνακα επιλογής Δικαιούχων
δ) την υποχρέωση των Δικαιούχων για την άμεση Δημοσιοποίηση των προσλήψεων και την ενημέρωση του ΑΣΕΠ για τη σχετική έγκριση.
Επιπροσθέτως, μέσω των προγραμμάτων αυτών, δίδεται η δυνατότητα στους ωφελούμενους να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά εργασίας διατηρώντας και επαυξάνοντας τις εργασιακές τους δεξιότητες".

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων το επόμενο διάστημα θα προκηρύξει και άλλα προγράμματα, "χαρακτηριστικό στοιχείο των οποίων είναι η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των τοπικών φορέων και η ενεργός συμμετοχή τους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών για τις τοπικές αγορές εργασίας".

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πίνακα με την κατανομή των προγραμμάτων.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Πίνακας με τα προγράμματα (αρχείο pdf 96 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved