ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διημερίδα: Ελλάδα 2012 - 2020: Προοδευτική επανεκκίνηση από την κρίση στη λύση
 

 

Αθήνα 7.2.2012, 16:00

Το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Ελλάδα 2012 - 2020, Προοδευτική Επανεκκίνηση από την Κρίση στη Λύση», την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 2 και Ριζάρη).

Στη διημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες, σημαντικοί επιστήμονες και αναλυτές, εκπρόσωποι της πνευματικής ηγεσίας και της διανόησης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις εξής θεματικές ενότητες:
- Ξεπερνώντας το Αδιέξοδο της Φοβικής Ευρώπης: βιωσιμότητα του ευρώ, ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και εθνική στρατηγική.
- Για μια παραγωγική Ελλάδα: Κίνητρα, χρηματοδότηση και καινοτομία.
- Οικονομική Δημοκρατία: ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων, της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
- Νέα Πρότυπα: αναγκαίες θεσμικές αλλαγές.
- Συμπεράσματα: Κοιτώντας μπροστά.

Στα πάνελ των συζητήσεων θα τοποθετηθούν ως κεντρικοί εισηγητές, η βουλευτής, πρώην υπουργός και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, στη θεματική ενότητα «Για μια παραγωγική Ελλάδα: κίνητρα, χρηματοδότηση και καινοτομία», η Γενική Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) κ. Bernadette Segol στην ενότητα «Οικονομική Δημοκρατία: Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων, της κοινωνίας των πολιτών & της τοπικής αυτοδιοίκησης», o Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός υπεύθυνος της Εστίας Επιστημών Πάτρας κ. Σπύρος Πνευματικός στην ενότητα «Νέα Πρότυπα: αναγκαίες θεσμικές αλλαγές», ενώ στην ενότητα «Συμπεράσματα: Κοιτώντας μπροστά», θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Σύμβουλος Επικοινωνίας κ. Πήτερ Οικονομίδης.

Μέσω βιντεοσκοπημένων παρεμβάσεων θα τοποθετηθούν διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο π. Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και πρώην υπουργός Εξωτερικών της βρετανικής κυβέρνησης κ. Lord Mark Malloch - Brown, ο Πρόεδρος του European University Institute, π. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, π. Υπουργός της Ισπανικής κυβέρνησης κ. Josep Borell, η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (ITUC) κ. Sharah Burrow, o καθηγητής του Department of Government, University of Texas at Austin κ. James Golbraith και η Senior Managing Director του FTI Consulting κ.Vicky Pryce.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα της διημερίδας.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 164 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved