ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διήμερη επίσκεψη του Martin Schulz στην Αθήνα

 

Αθήνα 11.5.2012, 14:24

"Η Ευρώπη δεν είναι κοινότητα λιτότητας αλλά αλληλεγγύης", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανός πολιτικός Μartin Schulz, ο οποίος την Κυριακή 13 και την Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, όπου και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και φορέων, με νέους μαθητές και σπουδαστές καθώς και με επιχειρηματίες. Ο κ. Schulz δεν θα συναντηθεί με πολιτικούς αρχηγούς ή άλλους πολιτικούς παράγοντες.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εκφωνήσει ομιλία την Δευτέρα 14 Μαΐου στις 13.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα MC3. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Μετά το πέρας της ομιλίας  θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο στις 14.00

Ευρωπαϊκή προοπτική
Ο Πρόεδρος Schulz υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ελλάδα την προηγούμενη Κυριακή, προέβη στην  ακόλουθη δήλωση: "Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα θα πρέπει να αναλυθεί με νηφαλιότητα ώστε να φανεί τι είναι εφικτό. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δεν πρέπει να προκαλέσουν κάποια υπερβολική αντίδραση. Στόχος των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα πρέπει να είναι ο σχηματισμός μίας συνεργασίας, η οποία θα διατηρήσει την προσήλωση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κατάσταση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες αναδεικνύει την ανάγκη να υιοθετηθεί από την ΕΕ ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Περιμένω οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην συνεδρίαση του Ιουνίου να συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Προγραμματίζω να επισκεφθώ την Αθήνα πολύ σύντομα για να συνεχίσω τις συζητήσεις με όλες τις δημοκρατικές και εποικοδομητικές πολιτικές δυνάμεις."

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Φεβρουάριο του 2012, κινήθηκε αποφασιστικά για τη διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης. Ειδικότερα, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διάστασης τόσο της ευρωπαϊκής πολιτικής γενικότερα, όσο και του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα με τρόπο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε αμέσως την Αθήνα, ήδη από τις 28 Φεβρουαρίου 2012. Σε ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων κατά την επίσκεψή του είχε μεταξύ άλλων τονίσει: "Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ –και τούτο προς το συμφέρον τόσο της ίδιας της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.  Βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο πλοίο– μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την καταιγίδα. Γιατί η Ευρώπη είναι το κοινό μας πεπρωμένο. Αν ακολουθήσουμε αποκλειστικά μια πολιτική λιτότητας, θα κάνουμε οικονομίες μέχρι τελικής πτώσεως. Η δημοσιονομική σύνεση είναι βεβαίως αναγκαία για να τεθεί υπό έλεγχο το δημόσιο χρέος. Μάλιστα, η μείωση του χρέους είναι και ζήτημα δικαιοσύνης μεταξύ των γενεών – γιατί δεν θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας τεράστια χρέη! Δυστυχώς όμως η συζήτηση επικεντρώνεται σήμερα στα στενά πλαίσια μηχανισμών κυρώσεων και πακέτων μέτρων λιτότητας. Με τον τρόπο αυτό όμως υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί σε ασφυξία η οικονομική μεγέθυνση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.  Πώς είναι δυνατόν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους χώρες των οποίων η οικονομία βρίσκεται υπό παράλυση, χώρες οι οποίες απειλούνται από ύφεση;  Η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει υψηλό τίμημα. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει υποστηρίξει ενεργά, ήδη από την έναρξη της κρίσης, την επίδειξη αλληλεγγύης και τη λήψη ισόρροπων μέτρων: λέμε ναι στη μείωση του χρέους, αλλά λέμε ναι και σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη.  Εμείς, οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων πολιτών, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δημοσιονομική εξυγίανση δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν είναι δίκαιο να καλούνται οι πλέον αδύναμοι να φέρουν το βάρος της οικονομικής κρίσης. Εξαιτίας της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας είναι ήδη πολύ υψηλά. Τώρα τα μέτρα λιτότητας γίνονται όλο και πιο σκληρά, και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς. Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε πλέον! Η Ευρώπη δεν είναι κοινότητα λιτότητας - η Ευρώπη είναι κοινότητα αλληλεγγύης!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved